Welcome to Fata Morgana
Mirage Mirror
I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown
Fata Morgana mágiája
jelenleg aktív

– Hercegnő! Mi történik? Mi ez a varázslat?
– Ez egy átok, léteznie sem volna szabad, nem tudom, hogy a nővéreim miféle sötét praktikákat használtak, hogy létrehozzák, de már késő bármit is tenni.
– Mi fog történni?
– Egy másik világban fogunk felébredni. Mi és mindenki, akit elér az átok. Jól figyelj, Tücsök! Nem fogunk emlékezni arra, kik vagyunk, de ha előbb térnek vissza az emlékeid, mint az enyémek, el kell mondanod, ki vagyok! Tudnom kell! Nem bízok a testvéreimben, többé senkiben, csak benned!
– Dehát...!
Nem volt időm tiltakozni, kérdezősködni vagy tovább értetlenkedni, mert a pulzálás következő hulláma elérte a hercegnőt. Solana köddé vált, a következő hullámban pedig Notus és Boreas is, Calypsoval együtt. A falhoz hátráltam, de a harmadik hullám engem is elért. Mintha elfújták volna a gyertyát, a gondolataim, a félelmeim, az álmaim, a céljaim... minden eltűnt, eltűntem én is, egy teljes pillanatra megszűntem létezni, majd egy új világban ébredtem valaki másként.” – Részlet a Tücsök Tihamér történetéből
Fata Morgana

határa
Számos és számtalan
karakter állás
Beszélgethetsz bárhogy
még állatok nyelvén is
Csillámport szórunk
a hőseinkre
Jelenleg 108 felhasználó van itt :: 3 regisztrált, 0 rejtett és 105 vendég :: 2 Bots

A legtöbb felhasználó (410 fő) 2024-10-19, 03:38-kor volt itt.
Mesénk fejezetei
lapozd, nézd!

Hwang Dae-Shim
Tegnap 23:08-kor

Mato Catawanee
Tegnap 17:39-kor

Mo Yuan
Tegnap 16:45-kor

Jayla Wilde
Tegnap 15:51-kor

Dionysia Nerida Pantazis
Tegnap 13:44-kor

Shan Ruyue
Tegnap 05:03-kor

Shan Ruyue
Tegnap 04:24-kor

Yan Xing Cheng
Tegnap 04:18-kor

Baba Shouta
2024-11-20, 11:01

Baba Mirai
2024-11-20, 11:01

Kiemelkedõ mesemondók
ebben a hónapban

33 Hozzászólások - 38%

10 Hozzászólások - 11%

8 Hozzászólások - 9%

6 Hozzászólások - 7%

5 Hozzászólások - 6%

5 Hozzászólások - 6%

5 Hozzászólások - 6%

5 Hozzászólások - 6%

5 Hozzászólások - 6%

5 Hozzászólások - 6%

Megosztás

Shin Daehyun
I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown
ÜzenetSzerző
TémanyitásShin Daehyun Empty2023-07-31, 18:00

Shin Daehyun
Play by: Park Seoham

Becenév
Dae/Day, Hyun
Hisz a csodákban?
hisz
Csoport
Outsiders ✦ Kívülállók
Foglalkozás
kiberbiztonsági szakértő
Családi állapot
uhmmm
Szexuális beállítottság
biszexuális
Kedvenc mesehõs
Baymax, Tomago, Ralph, Stitch
Mi történt velem?

Hello World!_

A törölni kívánt mappa 249 elemet tartalmaz.
Biztosan törli?
[ Igen ] Mégse

A kiválasztott fájlok véglegesen törlődnek a számítógépről.
Szeretné folytatni?
[ Igen ] Mégse

Máris jobb.
Bárcsak két kattintás elég lenne ahhoz, hogy valaki lezárja a múltat, elfelejtse a rossz emlékeket vagy kitörölje a korábbi tévedéseit. Egy kis szelektálás, újraírás vagy töredezettségmentesítés, és máris olyan mint régen.
De a gépek nem úgy emlékeznek mint az emberek és az internet korszakában persze hogy könnyű a digitális világot valami sötét, hordozható lelkiismeretnek érezni, ami utánunk cipeli az összes múltban elkövetett hibánkat, megmásíthatatlan bizonyítékokat őrizve a világháló elfeledett bugyraiban. Mintha azzal fenyegetne hogy ezek a szellemek bármikor visszatérhetnek kísérteni.
Például azok a gáz képek a 7. szülinapi zsúrodról, amiket a nagymamád osztott meg a közösségi oldalán? Valószínűleg még mindig ott vannak. A screenshotok, amiket az exed csinált a beszélgetésetekről, amikor kiborultál neki az egyik gyerekkori traumád miatt? Biztos, hogy csak a haverjától akart tanácsot kérni, hogy mégis mit mondhatna erre, amitől majd megértőnek és empatikusnak tűnik, de ez a szükségesnél máris kettővel több ember, akiknek valahol bizonyíték van a birtokában arról, hogy milyen elcseszett a családod. Az a cringe tweet, amit azon az unalmas irodalomórán osztottál meg még gimiben(!) életed (akkori) szerelméről, amikor a Twitter még menő dolognak számított (és létezett)? Az is ott van még valahol, arra várva, hogy életed (leendő) szerelme megtalálja, és nyilvánvalóan egy életre kiábránduljon belőled.
Valójában persze ezek a dolgok aligha érdekelnek bárkit is, néha mégis olyan érzés, mintha számítana - mintha egy meghosszabbított kiterjesztése lenne annak, aki vagy.

Szóval kínos egy puttony ez a kibertér, de ha óvatos vagy, csökkentheted a magad után hagyott ciki nyomokat. Szerencsére ott még létezik a törlés gomb.
Bezzeg a való világban ha óvatos vagy, akkor csak elsuhan feletted az élet, anélkül, hogy történne benne bármi is. Itt nincsen béta verzió, nincsenek demók, meg trial run... Minden azonnal élesben megy, ergo ha elszúrod, nem lesz újrakezdés, és nem tudod formázni azokat az emlékeket sem, amiket más emberekben hagysz. Itt sokkal nehezebb helyrehozni, ha valami elromlott és kevés olyan dolog van, amit megoldhat egy vírusirtó.
Elég hardcore egy játék, ha valaki engem kérdez.

System Update_

Az ön által használt verzióhoz új frissítés érhető el.
Szeretné frissíteni most?
[ Frissítés ] Később

De pont ezért izgalmas, ha jobban belegondolunk, nem?
Az emberi rezilienciával talán egyetlen számítógép sem versenyezhet. Nincs még egy olyan gép, mint az ember, aki ennyi buggal is képes lenne elégségesen működni. Néha találkozunk olyan emberekkel, akik javítanak rajtunk, sikerül összehozni valami csodás szoftver(- vagy épp hardver)kompatibilitást, és egy kicsit minden jobb. Tanulunk egymástól, hogy önmagunk egy jobb (vagy rosszabb) verziójaként folytathassuk.
Az emberi kapcsolatok ijesztőek, valahol mégis különleges dolog az, ha tudunk másokkal kapcsolódni. A világ legelső hálózata sem a kibertérben épült fel - és értsek bármilyen jól a bináris számrendszer nyelvén, azt hiszem az emberek még mindig jobban érdekelnek. Legyenek bármennyire bonyolultak is.

De azért néha tényleg olyan érzés, mintha nem egy programnyelven írtak volna minket: a nagyszüleimmel a mai napig nem beszéljük ugyanazt a nyelvet (pedig ők neveltek fel), de megtanultuk, hogy hogyan ne okozzon ez konfliktusokat köztünk. Extra erőfeszítést igényel, de megéri azért az érzésért, hogy egy másik ember tudja, hogy mennyire törődsz vele.
Jól van, legyünk őszinték: ez azért nem jön össze mindig. Még jó, hogy próba-hiba módszerrel viszonylag gyorsan tanulunk.

Server Maintenance_
A szerver átmenetileg karbantartás alatt van. Kérését kérjük próbálja meg később.
[ OK ]

Megtanultam, hogy ha egy ember elromlik, az esetek többségében önmagát kell helyrehoznia. Próbálhatunk ideális körülményeket teremteni a gyógyulásra, próbálhatnak segíteni mások, de a meló nagy részét akkor is az az izé végzi, ami CPU-nk helyén van és többnyire agynak becézzük. Elég racionális embernek vallom magam, ezért ha a szív dolgairól van szó, a tudásom nagy részét kikukázhatom, mert egy teljesen más algoritmuson működik, mint amihez hozzá vagyok szokva. Talán ezért hozok mindig rossz döntéseket, ha megpróbálok egy olyan szoftverre hallgatni, amit nem értek.
Ez mondjuk nem állít meg abban, hogy próbálkozzak.
Ha az élet egy számítógépes játék lenne, talán lenne leírás arról, hogy miként működnek az emberi lélek különböző funkció, és ha nem sikerül megfejtened időben az ellenségedet, meghalsz, és kezdheted elölről. Kíváncsi vagyok képes lenne-e valaki kijátszani az utolsó szintet, ahol a final boss te magad vagy és az egyetlen segítségül hívható fegyvered a saját lelkiismereted?
Lehet hogy pályát tévesztettem és inkább az online gaming területén kellene kiélnem a kreativitásom, de az egyetemen a biztonsági alrendszerek kiépítése és elemzése valahogy jobb bulinak tűnt - ha már a feltörésük nem okozott gondot. Persze ha megkérdezik mi a foglalkozásom, a legtöbb halandó számára nem sokat mond a CSIRT vagy a SOC elemző kifejezés, ezért beérem a mezei IT-s kategóriával is. Pedig azért izgalmas események is történnek néha a képernyő másik oldalán - amik miatt egész gyakran dolgozom együtt a rendőrséggel, és ez azért elég izgalmas ahhoz, hogy megőrizzem a lelkesedésem a szakmám iránt. De pszt, ha az ember már régi játékos, akkor jár neki pár titkos skill is.

Senki sem lehet túl öreg ahhoz, hogy nekifusson a következő szintnek, ugye?

GAME OVER_
Vesztettél.
Szeretnéd folytatni a játékot?
[ Újraindít ] Mégse

Summer Sorensen

Lharielle

Nem szórt rá senki csillámport

Nishihara Takuya and Hwang Dae-Shim csillámport hintett rá

Shin Daehyun
Megmentõ ✦ a hit ereje benne lakozik
Megmentõ ✦ a hit ereje benne lakozik
Shin Daehyun
Egyszer volt, hol nem volt... :
Ennyi ember hisz bennem :
0
Titulus :
Mr. Firewall
A másik felem :
Shin Daehyun Ed459de4d8a2693fe154bd6e43c766dedb025f7e
i wish you
would be the right quotient

✦ ✦ ✦ :
Matters of the heart
should be complicated, right?

Shin Daehyun D04fdbd42952c68e4015e9c4e1aa25332817d35b
But should it be THIS complicated?
Akinek az arcát viselem :
Park Seoham
Itt lelsz rám ✦ Fata Morgana :
Kelet (Bloomcrown)
Kereslek, de nem talállak :
ERROR 404
DATA NOT FOUND.

✦ ✦ ✦ :
Shin Daehyun A873c0e46ff0d5d493e8aefc7748b8fab27cb6bb
ERROR 403
ACCESS DENIED.

A tükör mögött :
Lharielle

Shin Daehyun Empty
TémanyitásShin Daehyun Empty2023-08-10, 14:33

Csillámporos üdvözlet illet téged
Shin Daehyun ✦ Megmentő

„If you think technology can solve your security problems, than you don’t understand the problems and the technology.”

Kedves Daehyun!

LE
VAGYOK
NYŰGÖZVE
Shin Daehyun 2067867876  Shin Daehyun 2067867876

Ezt komolyan mondom! Ahogy megírtad a lapod, hát elképesztő! Shin Daehyun 2607835867  Shin Daehyun 2607835867
Maga a stílus, ahogyan összekapcsoltad az életet a technológiával… leesett az állam. Shin Daehyun 1298976811

Külön a kulcsszavak vagy éppen a számítógépes kifejezések, amelyek egy-két örömkönnyet csikartak ki belőlem. Shin Daehyun 2732251548  (Igen, csillogó szemmel olvastam végig az ET-t Shin Daehyun 1149350199 )

Egyébként meg, nagyon is van a leírtakban igazság és olyan gondolatokat feszeget, hogy szerintem mindenki elismerően bólogatna egy „hmm” hang mellett. Shin Daehyun 321849167

És még sorolhatnám, mondhatnék róla még pár mondatot, de…. NEM! Shin Daehyun 803573226
Nem bizony, mert ennél többet nem kell mondanom. TÖKÉLETES LETT!  Shin Daehyun 3375341651
és kész! Shin Daehyun 2426842179

Elengedlek, szaladj foglalózni, hogy minél hamarabb eljuthass a játéktérre. Üdv Közöttünk. Shin Daehyun 841472469  Shin Daehyun 841472469  Shin Daehyun 841472469  Shin Daehyun 841472469

You say always what you feel,

and you make always what you think.
Nem szórt rá senki csillámport

Shin Daehyun csillámport hintett rá

Baba Shouta
Isten
Isten
Baba Shouta
Mesehõs :
Shin Daehyun 68b0ffae4e69ccec1d99ea22a5a8e3d9d29d0391
Shin Daehyun 34oFwLa
Raya and the Last Dragon