Mi történt velem?
Hanyatt fekszem, a fejem alatt kemény kő. Oké. Tehát nem az ágyamban vagyok. Csukott szemmel tapogatok körbe, hátha találok valamit, ami nyomra vezet anélkül, hogy néznem kellene. Ahhoz ugyanis nem sok kedvem van, mert még mindig szívesen húznám a lóbőrt, csak a jó érzés és a biológiai órám keltett fel. Meg az a hülye gong.
Mennem kellene, mert megígértem, hogy ma felolvasok Fa Zhounak a kedvenc lapjából, amíg Mulan elmegy és egy kicsit szíépetkezik. Szerintem mondjuk így is szép, már amennyire meg tudom ítélni. Nekem nem zsánerem, szinte süldő kora óta ismerem és figyelem az életének alakulását, szóval nehezen verem ki a fejemből melltelen kasának emlékét, de ja, végül is jó nő. Valakinek biztos jó. A lényeg, hogy boldog legyen.
Fa Zhou túl korán kel. Így túl korán akar olvasni is. Éppen ezért túl korán kell összekapjam magam a tegnapi tivornya után, hogy széles vigyorral és nagy sebbel-lobbal megjelenjek végre a szobájában. Szóval nincs mit tenni, ideje kikászálódnom a..
- Mi a toszom?! - kerekednek el annyira, vágott szemeim, amennyire életmetszésükből adódóan képesek, hogy majd' legurulnak orcámból. Azt korábban is sejtettem, hogy valami történt a matracommal, de azt hittem az alvóalkalmatosságot dobtam ki félrészegen az utcára, s nem jutott volna eszembe, hogy én lettem a matrachelyre kidobva.
Pislogok jobbra, pislogok balra, nézek előre. Ki hagyta bekapcsolva a mesecsatornát?
- Hát az tuti jó buli lehetett. Még mindig káprázik a szemem. - nyugtázom és feltápászkodom. Gyors szimatmintát veszek hónaljban.. elmegy. Legalább nem táncos buli volt, így nem vagyok büdös. És mivel két sörtől fejre tudok állni, állott piaszagom sincs. Öröm és boldogság!
Elhessegetem magam elől a képet, amit az imént láttam. Nyilván nem rajzfilm-figurák szaladgáltak a falon túl, az álmos szemem szórakozott velem. Mint a múltkor, amikor meg valami sárkány pislogott rám a tükörből. Attól majdnem megállt a szívem ijedtemben. Berezelésemben el is felejtettem elmesélni Mulannak, hogy mi van. Meg persze közbejött az a vadászbaleset, ami óta zabszem vagyok Shang seggében. Így egy ideig humoros sztorikkal sem volt kedvem előállni. Fa Zhounak meg mégse mesélhetem, van az öregnek elég baja enélkül is.
Leporolom a nadrágom ülepét, irányba vágom magam a Fa ház felé, s ahogy megindulnak a lábaim úgy a fütyörésző kedvem is előtérbe nyomakszik. Már emlékszem! Esmeraldánál kezdtük az estét, de az még mindig rejtély hogy kötöttem ki éppen itt. Még jó, hogy vadászgatok, így engem nem vadászott le senki az éjszaka folyamán. Éhkoppon maradtak volna, hogyha megszabadítják tőlem a Keletet.
Mutató- és hüvelykujjam közé csippentem a madzagot, másik kezemmel megfogom az ütőt, majd vidám gongatás kíséretében bemasírozok Fa Zhou hálószobájába.
- Hello, Fa Zhou! Ébresztő-ébresztő! - teszek úgy, mint aki arra számít, hogy még ágyban találja az öreget. Vagyis hát alva. Persze tudom, hogy ébren lesz, hiszen késtem, de jobb elkenni és sinkófálni az ilyesmiket.
- Már megint ez a zajongás? - förmed rám barátném, ahogy arra számítottam is.
- Tudod, hogy én már csan gongatok! - vigyorgok rá, majd a rosszalló ábrázatot lecsipegetem amolyan kedves öreg mámi módjára Mulan orcájáról és elhessegetem az édesapja betegágya mellől.
- Menj már! Nem zár be az a kence-fice szalon?
- Arra gondoltam, hogy inkább nem mennék - tétovázik, engem meg elkap a harctéri ideg. Orromat ráncolva fújtatok. Nem komázom, hogyha nem úgy történnek a dolgok, ahogy azt előre megbeszéltük. Pláne, mert hogyha kitalálja, hogy itthon marad, akkor felesleges volt idejönnöm, s vígan bubukálhatnék otthon is.
- Menj. Már. - nyomatékodítom, s hogy ne legyek bunkó, még megvillantok felé egy sármos mosolyfélét is. - Kérlek. - hessegető mozdulatokkal terelem kifelé saját otthonából, majd térülök-fordulok, felkapom a nyomtatott sajtót, s betelepszem Fa Zhou mellé a kedvenc fotelomba.
- Végre asszonymentes a ház. - kacsintok az öregre. Remélem, hogy a felesége és a matróna mama nincsenek szellemileg hallótávolságban, mert a végén még kapok a két fülem közé. - Honnan kezdjem ma? - csapom fel az újsággal együtt a lábaimat a kis asztalra. Nyugalmas órák várnak ránk. Remélem Fa úr belealszik az olvasásba, s én is horpaszthatok majd míg Mulan haza nem ér..
Képességem
✦ Egy kicsi, keleti sárkány alakját vagy képes magadra ölteni.
✦ Tudsz tüzet köpni, fújni, ahogy épp szeretnéd. Ez viszont, mivel csak egy kicsi sárkány vagy, nem túl nagy horderejű.
✦ Értesz az állatok nyelvén.
A képesség 1 lezárt játék után aktiválódik, tehát a 2. játékban.