I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown
Fata Morgana mágiája
jelenleg aktív
„– Hercegnő! Mi történik? Mi ez a varázslat? – Ez egy átok, léteznie sem volna szabad, nem tudom, hogy a nővéreim miféle sötét praktikákat használtak, hogy létrehozzák, de már késő bármit is tenni. – Mi fog történni? – Egy másik világban fogunk felébredni. Mi és mindenki, akit elér az átok. Jól figyelj, Tücsök! Nem fogunk emlékezni arra, kik vagyunk, de ha előbb térnek vissza az emlékeid, mint az enyémek, el kell mondanod, ki vagyok! Tudnom kell! Nem bízok a testvéreimben, többé senkiben, csak benned! – Dehát...! Nem volt időm tiltakozni, kérdezősködni vagy tovább értetlenkedni, mert a pulzálás következő hulláma elérte a hercegnőt. Solana köddé vált, a következő hullámban pedig Notus és Boreas is, Calypsoval együtt. A falhoz hátráltam, de a harmadik hullám engem is elért. Mintha elfújták volna a gyertyát, a gondolataim, a félelmeim, az álmaim, a céljaim... minden eltűnt, eltűntem én is, egy teljes pillanatra megszűntem létezni, majd egy új világban ébredtem valaki másként.” – Részlet a Tücsök Tihamér történetéből
✦ Mit szólsz egy kis játékhoz? “1 igaz, 2 hamis“ Lehet, hogy a morcos külső még számodra is tartogat némi meglepetést odabent.
✦ Ami az étkezést illeti, talán nehéz rólam elképzelni, de... ♢ sosem fogyasztok alkoholt. ♢ vegán vagyok. ♢ utálom a csokit.
Igen, tudom, nem kell ennyire meglepődni. Tisztában vagyok vele, hogy a nők körében valahogy nagyobb divatja van ennek az egész vegán életmódnak, de elhiheted, nem azért döntöttem így, mert épp kicsit megszaladt a mérleg nyelve, vagy annyira odáig lennék a spenótos kelkáposztás smoothie-ért… Részemről sajnos nem annyira saját hóbort, vagy döntés, egészségügyi okokból döntöttem így. Úgy tűnik, a drága anyatermészet kispórolt belőlem néhány enzimet, ami elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy meg bírjam emészteni az állati eredetű táplálékokat, így ha mégis elcsábulnák egy jó steakre, vagy némi sült baconre, utána 20-szor is megbánom – minimum - és kínok közt fetrengve fogadom meg, hogy soha többé… Szóval nem tapsolok örömömben, hogy többnyire salátákon meg egyéb zöldségeken, gyümölcsökön élek, de… ez van.
✦ Hiába tudom józan ésszel, hogy mekkora butaság, mégis, egyszerűen rettegek a... ♢ fogorvosoktól. ♢ kutyáktól. ♢ elköteleződéstől.
Vagy inkább attól, hogy valami problémával be kelljen ülni egy fogorvosi székbe. Talán nem vagyok egyedül a problémával, de egyszerűen lever a víz, ha megcsapja az orrom az a jellegzetes, orrfacsaró fertőtlenítő szag, ami az orvosi rendelők velejárója. Arról nem is beszélve, hogy elég csak egy pillantást vetni arra, milyen „kínzóeszközökkel“ matatnak az ember szájában, miközben „ne mozduljon, kérem!“ meg „nyissa nagyobbra a száját, ha kérhetem!“. És azt még nem is említettem, hogy „nem kell félni, nem fog fájni“. Meg a búbánatos francokat nem! Elvégre a szuri is csak egy szúnyogcsípés, nem igaz? Egy szó, mint száz, hálát adok az égnek, hogy szerencsére nem sűrűn van szükségem rájuk, épp elég kálvária olyankor is rávenni magam, hogy elmenjek. Általában, amikor már nagy a baj, a fájdalomküszöböm elérte a maximumot, és már se alkohol, se gyógyszer nem segít a fájdalomcsillapításban. Tudom, nem épp jó módja a példamutatásnak, de lekopogom, a kölykök előtt egész jól titkolom ezt a parámat, amikor az évi egyszeri sulis fogorvosi kontrollra kísérgetem őket.
✦ Ha már a témánál vagyunk, gyerekek! Azért lettem tanár, mert... ♢ ez a családi hagyomány, minden felmenőm tanár volt. ♢ nyári szünet! Kell több magyarázat? Valld be, hogy te is imádnád, ha egész nyáron nem kéne dolgozni ;) ♢ csípem a kölyköket.
Van az a mondás, hogy csak a bolondok, a részegek és a gyerekek őszinték az életben. Nem mondom, van benne valami, de ne szépítsünk, mire elkezdik a középiskolát, egész jól felzárkóznak a lurkók gonoszkodás terén is hozzánk, felnőttekhez. Mindettől függetlenül még mindig úgy gondolom, hogy sokszor sokkal nyíltabban és őszintébben lehet beszélni velük, mint a legtöbb felnőttel. Hogy miért? Igazán jó kérdés, ezen már magam is sokat gondolkoztam. Talán, mert még nem szipolyozza ki őket annyira az élet kegyetlen monoton mókuskereke, vagy mert még nem veszett ki a szívükből teljesen a remény és a hit. Meg legyünk őszinték, sokkal lazábbak mint a karót nyelt, dolgozó felnőttek!
✦ Tanárként a szuperképességem, hogy... ♢ olyan szuperül tudok célozni, hogy a leghátsó padban ülők sincsenek biztonságban tőlem. Ha nem figyelnek repül a kulcscsomó, kréta, filctoll, ami épp a kezem ügyébe akad. ♢ mindig tudom, mi az, amit elfelejtettek átnézni a témazáróra a kölykök, és naná, hogy azt kérdezem tőlük! ♢ minden eddigi diákom nevét és arcát megjegyeztem, és felismerem a mai napig.
Lehet, hogy több száz, vagy ezer élőlény latin nevét vágom fejből, akár a legmélyebb álmomból felkeltve is, de sajnos az emberekkel már annál ramatyabbul megy a dolog. Sajnos a neveket is nehezen jegyzem meg, és miután már nem látjuk egymást napi szinten, amilyen lassan megtanultam őket, olyan gyorsan el is felejtem – éljen a kiselefánt effekt… Ennyi év tanítás után pedig szimpla tapasztalat, hogy mi az, amivel nehezebben boldogul a fiatalság. Annyi jó érzés azért szorult belém, hogy nem szivatom őket ok nélkül, elvégre eszem ágában sincs megutáltatni velük a saját tantárgyamat. Hülye lennék, azok után, hogy a fene érti miért, de ennyire csípik a képem. Ami viszont a célzó képességemet illeti, arra igenis büszke vagyok! Talán a sok testmozgás az oka, talán született tehetség vagyok, de tény, hogy ha tehetem, sokkal szívesebben töltöm kint a szabadban az időmet, mozgással, mintsem a négy fal között penészedve.
✦ Miért pont a biológia mellett kötöttem ki? ♢ Mert a humán tárgyas szakokra nem vettek fel. ♢ Mert az összes tanári szak közül ez a leginkább „élő“. ♢ Mert ezen a szakon tanultak a legjobb csajok.
Gyűűűlölöm a bezártságot, tiszta szívemből. Azoknak pedig, akik csak húznák a szájukat a Frostcallban megszokott hideg miatt, üzenem az északi népek hitvallását: nincs rossz idő, csak rossz ruházat. Valami fantasztikus és varázslatos az, hogyan képes megváltozni a természet, folyamatosan alkalmazkodva a körülményekhez, mindig tartogatva valami meglepetést… nem mondom, hogy néha nem unom a hólapátolást, ami egy gyengébb kardio edzésnek is beillik néha, de ettől függetlenül ha csak lehetőség van rá, szemrebbenés nélkül tartok kinti tanórát a kölyköknek. Ne a könyvek lapjairól ismerjék meg a környezetüket, hanem tapasztalják meg saját maguk a csodáit!
✦ A kedvenc ünnepem a... ♢ karácsony. ♢ Valentin nap. ♢ húsvét.
Nem mondom, szép ünnep a karácsony, de annyira még sem felemelő érzés magányosan tölteni a szentestét… Ami a Valentin napot illeti, mesébe illő kapcsolataim során – hol volt, hol nem volt – sem zavart különösebben, különösebben sosem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki, ahogy az se zavart, ha épp egyedül töltöttem. Ellenben mióta volt Fogtündér esete azzal a Frost gyerekkel, nem tagadom, kimondottan irritál már a gondolata is. Nem tagadom, ütősebb érzés volt megtudni, mint egy jól irányzott gyomrost benyelni, szerintem azt is jobban fogadtam volna, ha Fog beközli, hogy a csajokat szereti… Ám akármilyen szarul is esett együtt látni őket, valahogy képtelen vagyok bármelyikükre is komolyabban haragudni… jó elcseszett szituáció, mi? Szóval ha engem kérdezel, a húsvét a tuti befutó, mert hát van jobb mulatság, mint a húsvéti tojáskeresés? Legyen szó akár a filmekben elrejtett „Easter Egg“-ekről, a közeli erdőben a térdig érő hóban való tojásvadászatról, vagy amikor a suli folyosóján valamelyik diák rábukkan egyre. Azért valahol szívet melengető érzések, hogy ezeknek a „kis felnőtteknek“ a napját is hogy fel tudja dobni egy-egy potya csokitojás!
✦ Ha életed hátralevő részét egy lakatlan szigeten kéne leélned, kit választanál lakótársadul? ♢ Jack Frost ♢ Elsa ♢ Fogtündér
Ahogy a 10 parancsolat is mondja, felebarátod házastársát ne kívánd – nem mint ha annyira vallásos lennék, és tudom, Frosték se házasok egyelőre (tudtommal). Nem mondom, hogy Elsát túlzottan jól ismerném, amennyire eddig megismertem, aranyosnak tűnik, de valószínűleg ha össze lennénk zárva, néhány órán belül a falat kaparná tőlem. Már ha lennének azon a bizonyos lakatlan szigeten. Olyanok Jackkel mint a zsák meg a foltja… apropó, olyan kegyetlen se lennék, hogy elszakítsam őket egymástól, szóval ebből kiindulva Jacket se vinném magammal. Látjuk egymást bőven eleget a suliban, meg ki tudja? Ha bebizonyosodna, hogy horkol, álmában tuti útjának indítanám valami tutajon a tengeren, csak úgy poénból, ha már szinte sportot űzünk abból, hogy egymás vérét szívjuk. Fogtündér pedig… mégiscsak Fogtündér, na! Már úgy is ismer, mint a rossz pénzt, nagyjából ezer éve, ha nem régebb óta, a mindenféle hülyeségeimet meg rigolyáimat is egész jól tűri, és ráadásul egészségügyi dolgozó, ami azért valljuk be, elég jól tud jönni egy lakatlan szigeten. Oké, fogorvos, de neki még ezt is elnézem… szóval ha még mindig Frostról álmodozna éjjelenként, bocsi, de önző módon akkor is rá esne a választásom.
Képességem
✦ Fel tudom venni a mesebeli szürke-fehér nyúl alakomat. ✦ A legapróbb gesztussal is képes vagyok lelket önteni az emberekbe, de ha elvesztem a reménybe vetett bizalmam, elkezdek zsugorodni, míg végül egészen picinek és sebezhetőnek érzem magad. Vagyis… nem csak érzem, tényleg egy csöpp kis nyuszivá zsugorodom. De ha azt mered mondani, hogy cuki vagyok, így is szemrebbenés nélkül bokán haraplak! A képesség aktív: 2021.09.30-tól.
Húsvéti nyuszi
Rodoth
Vendég
Vendég
2021-05-15, 18:48
Csillámporos üdvözlet illet téged
Wolfgang Weiß ✦ Húsvéti Nyuszi Kengru
„You don't want to race a rabbit, mate...”
Kedves Wolfgang!
Naaaa! Álljon meg a menet! Mi az, hogy nem engem választasz társadul egy lakatlan szigetre? Nem mintha erre vágynék, de mégis úgy érzem, hogy most meg kell védenem magam. Először is: nem horkolok annyira! Másodszor: kösz az előre megszavazott bizalmat, de Elsával még csak egyszer találkoztunk (eddig), szóval kétlem, hogy bármelyikünk szíve is megszakadna, ha én hajótörést szenvednék veled. Vagyis az enyém megszakadna, de csak mert életem utolsó napjait egy szőrös alakkal tölteném. Bár... azért kedves tőled, hogy törődsz a jövőmmel. És harmadszor: oké, aláírom, Fog' kellemesebb jelenség, de ha csak nem egy jól megpakolt orvosi táskával, tartalék generátorral vagy napelemmel és egy komplett orvosi rendelővel a hátán utazik, ő sem tud többet tenni, ha megcsócsál egy cápa, szóval... erről ennyit. De félretéve a viccet, kimondhatatlanul örülök, hogy Nyuszi is megérkezett, és nem csak azért, mert kapcsolódik hozzám, hanem mert ő az egyik legvagányabb mesehős és nagy kedvencem. Ha Jack nem nálam lenne, biztosan lecsaptam volna rá, de a lapodat olvasva rá kellett jönnöm, hogy nálad tökéletesebb kézbe nem igen kerülhetett volna. Nagyon tetszett, hogy ilyen kreatív módon mutattad be Nyuszit, és mint elsőszámú rajongója, engem ugyan nem sok meglepetés ért, így is szórakoztató volt olvasni. Alig várom, hogy elraboljalak egy játékra!
Éééés nem is tartalak fel tovább. Foglald le a szexi szőrös pofid meg a többit, aztán hess tojást tojni... akarom mondani játszani, khm. Hamarosan megzaklatlak egy pmmel, csak érjem magam utol. És persze érezd magad nagyon jól!