Welcome to Fata Morgana
Mirage Mirror
I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown
Fata Morgana mágiája
jelenleg aktív

– Hercegnő! Mi történik? Mi ez a varázslat?
– Ez egy átok, léteznie sem volna szabad, nem tudom, hogy a nővéreim miféle sötét praktikákat használtak, hogy létrehozzák, de már késő bármit is tenni.
– Mi fog történni?
– Egy másik világban fogunk felébredni. Mi és mindenki, akit elér az átok. Jól figyelj, Tücsök! Nem fogunk emlékezni arra, kik vagyunk, de ha előbb térnek vissza az emlékeid, mint az enyémek, el kell mondanod, ki vagyok! Tudnom kell! Nem bízok a testvéreimben, többé senkiben, csak benned!
– Dehát...!
Nem volt időm tiltakozni, kérdezősködni vagy tovább értetlenkedni, mert a pulzálás következő hulláma elérte a hercegnőt. Solana köddé vált, a következő hullámban pedig Notus és Boreas is, Calypsoval együtt. A falhoz hátráltam, de a harmadik hullám engem is elért. Mintha elfújták volna a gyertyát, a gondolataim, a félelmeim, az álmaim, a céljaim... minden eltűnt, eltűntem én is, egy teljes pillanatra megszűntem létezni, majd egy új világban ébredtem valaki másként.” – Részlet a Tücsök Tihamér történetéből
Fata Morgana

határa
Számos és számtalan
karakter állás
Beszélgethetsz bárhogy
még állatok nyelvén is
Csillámport szórunk
a hőseinkre
Jelenleg 52 felhasználó van itt :: 7 regisztrált, 0 rejtett és 45 vendég :: 2 Bots

A legtöbb felhasználó (410 fő) 2024-10-19, 03:38-kor volt itt.
Mesénk fejezetei
lapozd, nézd!

Ok Tae-Moon
Ma 14:47-kor

Frida Leifsson
Ma 10:51-kor

Chi Bo-Ra
Ma 03:34-kor

Lydia Casey
Tegnap 20:22-kor

Lydia Casey
Tegnap 20:19-kor

Baba Shouta
Tegnap 19:58-kor

Vittorio Scarsi
Tegnap 19:03-kor

Woo Ryung
Tegnap 16:24-kor

Thiana Dair
Tegnap 14:57-kor

Onyx Blackwell
Tegnap 13:26-kor

Kiemelkedõ mesemondók
ebben a hónapban

32 Hozzászólások - 59%

4 Hozzászólások - 7%

3 Hozzászólások - 6%

3 Hozzászólások - 6%

2 Hozzászólások - 4%

2 Hozzászólások - 4%

2 Hozzászólások - 4%

2 Hozzászólások - 4%

2 Hozzászólások - 4%

2 Hozzászólások - 4%

Megosztás

M.I.L.O.
I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown
ÜzenetSzerző
TémanyitásM.I.L.O. Empty2021-06-08, 22:43

Marvin Ichabod Lambert Okerlund
Play by: Brenton Thwaites

Becenév
Marv, Lambi
Mesehős
Milo Thatch (Atlantisz - Az elveszett birodalom)
Tükörkép
látja magát
Csoport
Rebels ✦ Lázadók
Foglalkozás
Múzeumi kurátor - Archaeológia
Családi állapot
Bonyolult, azt hiszem?
Szexuális beállítottság
Archaeo-szexuális
Mi történt velem?

Ilyen nincs! Nem létezik!
Ledöbbenve álltam a halomnyi anyag fölött, az asztalom be volt terítve az utolsó négyzetcentiig, meg kicsit még tovább is. Térképek, anyagok, feljegyzések. Kint voltam a városban, földelemzést végeztem, a házak szerkezetét vizsgáltam, felkerestem a lakókat akiknek állítólag vannak régi relikviáik, de egyszerűen sehogy sem áll össze ez az egész. Nincsenek romok, régi szerkezetek, és bár vannak régies hatású építmények a városnak ezen részén, egyik sem öregebb néhány évnél. Egy sem! A régi relikviák, amiket nagy gonddal begyűjtöttem, megvizsgáltam, mintha direkt lettek volna elkoptatva, öregítve. Maguk a tárgyak jó állapotoban vannak, épek, egyáltalán nem elavult az anyaguk, de a felületük mégis kopott, koszos.
Felkönyököltem az asztalra, és a kezeimbe temettem az arcom, szinte lelökve a szemüveget a fejemről. Ah. Rég átálltam a kontaktlencsére, de itthon néha visszacserélem a szemüvegre, kevésbé terheli a kukkolóimat…
Az ujjaim között kinézve szinte egyből a velem szemben levő “antik” vázát pillantottam meg. Ezüstözött, kis takarítás után olyan lett, akár egy tükör. Természetesen, csak hogy még rátegyen a hangulatomra, a mesealakot láttam ott is. Ugh. Egy rejtély a másik után, és egyre se találok megoldást. Kiborító.
Nem ez az első alkalom hogy ugyanide lyukadok ki. Egy hete szenvedek ezzel. Kidával már beszéltem, bár támogat, tudom hogy őt se győztem meg teljesen. Hogy is tenném? Ez az egész teljesen logikátlan! Természetellenes!
És mégis, itt fekszenek előttem a bizonyítékok. Illetve a nem-bizonyítékok, mert arra, hogy miért, hogy mi történt, arra nincs magyarázatom, csak arra, hogy biztosan nem úgy van ahogy mindenki hiszi. Ez egy csőd. Én vagyok egy csőd. Miért nem találok végre valami kézzelfoghatót? Egész várost érintő anomália, ez egy vicc. Esküszöm, valaki buherálja az eredményeim. Igen, ennek kell lennie. Valaki szórakozik velem.
Az a baj, ez sem magyarázat, mert senki sem szórakozna velem, a munkámmal. Ahhoz túl alapos vagyok, észrevenném. Ezek nincsenek hamisítva….
Bolyhos panaszosan felnyávogott mögöttem. Megfordultam a székemen, szembenéztem a fehér szöszmösz ítélkező kifejezésével.
- Jól elrepült az idő, ugye? - kérdeztem mosolyogva, és ekkor pillantottam rá az órára. Azonnal felpattantam, mintha tüskék nőttek volna a széken. Szerencsétlennek már vagy három órája enni kellett volna adnom! Szent egek, sokkal jobban belemerültem ebbe, mint gondoltam volna…
Kirohantam, a cica egy kecses ugrással a vállamra vetette magát, és ott kapaszkodott amíg a konyhába nem értem, és ki nem bontottam neki a tonhalat. Szegényem. Mocskosul sötét volt már odakint.
Ó te jó ég… Kida!
Felkaptam a telefont, és megnéztem az üzeneteimet. Fájdalmasan felszisszentem. A nap folyamán volt két nem fogadott hívásom Claytontól, meg egy üzenet amiben halálosan megfenyeget amennyiben nem kötözöm magamra a telefonom. Kidától pedig… Számtalan üzenet, a legtöbb aggódó.
“Megint eltemetted magad a papírok alá, igaz?”
“Remélem minden rendben, ne dolgozd túl magad…”
“Ne felejtsd el Bolyhost!”
“Miért gondolom, hogy ma még nem is ettél?”
“Feküdj le időben, én is ezt teszem… Jóéjt. Puszilom a cicust.”

Végigtekerve az egészen a gyomrom majdnem olyan panaszosan kezdett el korogni, mint ahogy az előbb a macska nyávogott. Ismét felsóhajtottam. Kida legalább tudja kezelni amilyen vagyok. Ezért is vagyunk jó duó, mert… Elfogadja. Érti. Segít. Persze még nekem is kicsit… Meglepő hogy végül összejöttünk, bár még ebben sem vagyok biztos. Nem szeretem kimondani. Félek hogy álomvilágba ringatom magam, és köddé válik az egész. Alapvetően barátok vagyunk, csak néha smárolunk. Igen.
Jó tudom, gyerekes felfogás, de tényleg… Sose volt sikerem a nőkkel, Kida pedig… Eszméletlen. Talpraesett, erős nő, szinte egyezik az érdeklődési körünk, bár néha esküszöm inkább ő a férfi kettőnk közül mint én… Annyira nem akarom ezt elszúrni. Nem akarom elkapkodni.
Ráadásul… Itt van a nyakamon ez a sok… Minden. A város nem létező történelme, a mesefigura, a furcsaságok… Párszor már eltűnődtem a falakon. A túloldalukon más az éghajlat. Furcsállnom kéne, de valami bennem azt súgja, ez normális, ne kételkedjek. Általában el is fogadom. Aztán megint jön egy kíváncsi hang, ami szeretné ha megbolygatnám a dolgokat, ha kérdeznék. Miért? Hogyan? Minek? Micsoda?
Néha úgy érzem az egész életem csak kérésekből áll, de semmire sem kapok választ… Bárcsak kapnék végre valami útmutatást. Csak… Egy kis jelet. Bármit.
A gyomrom újra hatalmasat mordult.
- Jól van már jól van már, tudom, mindjárt kapsz valamit… - puffogtam, miközben megrohamoztam a hűtőt. Ideje a szokásos éjszakai zabálásnak hogy visszapótoljam a napi semmit…

Persze csak én lehetek aki végül az asztalra kipakolt kajából felépíti a város durva alaprajzát, és ugyanúgy nem törődve a gyomra egyre tiltakozóbb hangjaival, próbál a rögtönzött maketten keresztül valami értelmet találni az egészben…

Képességem

✦ Szinte az összes nyelvet értem és beszélem, köztük a holt nyelveket is.
✦ Az emlékeim visszatértével képes leszek megtalálni a saját kristályomat, ami Kidáéhoz hasonlóan működik, gyógyításra alkalmas.
✦ Otthonosan mozgok a kartográfia világában, minden apró utalást, rejtett információmorzsát észreveszek.
A képesség 1 lezárt játék után aktiválódik, tehát a 2. játékban.
Lucien Valéry

Dragratta

Vendég
Vendég
Anonymous

M.I.L.O. Empty
TémanyitásM.I.L.O. Empty2021-06-09, 10:29

Csillámporos üdvözlet illet téged
Marvin I. L. Okerlund ✦ Milo

„I didn't say it was the smart thing, but it is the right thing.”

Kedves Marvin!

Őszinte leszek, nem számítottam rá, hogy Milo ilyen hamar elkel majd, de örülök, hogy tévedtem, és annak is, hogy te alkottad meg végül őt, mert valahogy mindig sikerül érdekessé tenned azokat a karaktereket, akik alapjáraton nem rendelkeznek annyira túlgondolt háttérsztorival, ráadásul sikerül karakterhűnek maradnod. Nem kellett a sorok között keresgélnem Milót, mégis vadul vigyorogtam az elejtett információkon – például milyen ötletes már ez a név! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy Milo kutatása végül hova lyukad ki,  ő talán képes lesz megfejteni a város rejtélyét, bár ehhez meg kell kerülnie egy erős varazslatot, de... ha valakinek sikerülhet, az Milo. Izgalmas út áll előtted, azt hiszem.

Egy szónak is száz a vége, nem tartalak fel tovább. Foglalózz, aztán irány a játéktér, valaki már vár is rád, ha minden igaz

:
Nem szórt rá senki csillámport

Aldo Raine
Ismeretlen hõs
Ismeretlen hõs
Aldo Raine
Mesehõs :
M.I.L.O. Aac412f78701f8afe45d8fca2d00067c3072d8b6
Aranyhaj és a nagy gubanc
Flynn Rider
Egyszer volt, hol nem volt... :
Ennyi ember hisz bennem :