Welcome to Fata Morgana
Mirage Mirror
I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown
Fata Morgana mágiája
jelenleg aktív

– Hercegnő! Mi történik? Mi ez a varázslat?
– Ez egy átok, léteznie sem volna szabad, nem tudom, hogy a nővéreim miféle sötét praktikákat használtak, hogy létrehozzák, de már késő bármit is tenni.
– Mi fog történni?
– Egy másik világban fogunk felébredni. Mi és mindenki, akit elér az átok. Jól figyelj, Tücsök! Nem fogunk emlékezni arra, kik vagyunk, de ha előbb térnek vissza az emlékeid, mint az enyémek, el kell mondanod, ki vagyok! Tudnom kell! Nem bízok a testvéreimben, többé senkiben, csak benned!
– Dehát...!
Nem volt időm tiltakozni, kérdezősködni vagy tovább értetlenkedni, mert a pulzálás következő hulláma elérte a hercegnőt. Solana köddé vált, a következő hullámban pedig Notus és Boreas is, Calypsoval együtt. A falhoz hátráltam, de a harmadik hullám engem is elért. Mintha elfújták volna a gyertyát, a gondolataim, a félelmeim, az álmaim, a céljaim... minden eltűnt, eltűntem én is, egy teljes pillanatra megszűntem létezni, majd egy új világban ébredtem valaki másként.” – Részlet a Tücsök Tihamér történetéből
Fata Morgana

határa
Számos és számtalan
karakter állás
Beszélgethetsz bárhogy
még állatok nyelvén is
Csillámport szórunk
a hőseinkre
Jelenleg 13 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 12 vendég :: 2 Bots

A legtöbb felhasználó (410 fő) 2024-10-19, 03:38-kor volt itt.
Mesénk fejezetei
lapozd, nézd!

Ok Tae-Moon
Tegnap 14:47-kor

Frida Leifsson
Tegnap 10:51-kor

Chi Bo-Ra
Tegnap 03:34-kor

Lydia Casey
2024-11-07, 20:22

Lydia Casey
2024-11-07, 20:19

Baba Shouta
2024-11-07, 19:58

Vittorio Scarsi
2024-11-07, 19:03

Woo Ryung
2024-11-07, 16:24

Thiana Dair
2024-11-07, 14:57

Onyx Blackwell
2024-11-07, 13:26

Kiemelkedõ mesemondók
ebben a hónapban

32 Hozzászólások - 59%

4 Hozzászólások - 7%

3 Hozzászólások - 6%

3 Hozzászólások - 6%

2 Hozzászólások - 4%

2 Hozzászólások - 4%

2 Hozzászólások - 4%

2 Hozzászólások - 4%

2 Hozzászólások - 4%

2 Hozzászólások - 4%

Megosztás

Shao Mei-Ling
I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown
ÜzenetSzerző
TémanyitásShao Mei-Ling Empty2021-03-05, 21:13

Shao Mei-Ling
Play by: Zheng Shuang

Becenév
Mei
Hisz a csodákban?
Hisz
Csoport
Outsiders ✦ Kívülállók
Foglalkozás
Játéktervező Mesekönyvíró
Családi állapot
Egyedülálló
Szexuális beállítottság
Heteroszexuális
Kedvenc mesehős
Mulan, Mushu
Mi történt velem?

- Csak még egyetlen egyet! - Nézek az apámra a legellenállhatatlanabb kérlelő tekintetemmel, miközben nagyon is tisztában vagyok azzal, hogy ezt legalább harmadjára mondom már az este folyamán. Már vagy másfél órája aludnom kellene, de sosem tudtam betelni a mesékkel. Nem is kellett többször kérlelnem máris elővette a következő mesét, de ez különleges volt. Hiszen ez egyike volt azoknak a meséknek, amelyeket közösen alkottunk. Bár beismerem, hogy kellett egy kis idő, mire érdemlegesen is hozzájárulhattam ezekhez a történetekhez. Eleinte csak a meseszereplőket neveztem el, majd a végén a gyerekes rajzaim is megjelentek a szereplőkről, hiszen nem számított, hogy évekkel kisebb mennyire bugyutának tűnt, apa mindig nagyon büszke volt mindenre, amit alkottam így sosem hagyta ki a lehetőséget, hogy belevonjon a dolgokba.
Most is, ahogy mesél néhány szereplőnél megadja a lehetőséget, hogy én magam vegyem fel a fonalat, hiszen szinte már kívülről fújom a történetüket és a számomra legkedvesebb karakternek mindig én kölcsönöztem a hangjukat. Egy kis ideig tartott míg megtaláltam a tökéleteset, de büszke voltam rá. Bár talán azért hagyja, hogy belelendüljek a mesébe, mert így hamarabb lefárasztom magam. Nem is volt olyan rossz taktika, hiszen igazán hamar elaludtam azután, hogy belevont a mesélésbe.

✦ ✦ ✦

A gyerekkoromat olyan mértékben határozták meg ezek a pillanatok, hogy az egyenest átvándorolt az életem összes szakaszába, meghatározva a személyt, akivé váltam. A vágyaimat, az álmaimat és minden egyes tervemet.
Mérhetetlenül szerettem apát azért, amiért sosem tudott nemet mondani neki. Egészen addig mesélt nekem, vagy meséltünk közösen, amíg el nem aludtam. A határt igazán csak az szabta meg, hogy meddig tudtam fennmaradni. Mégsem voltam sosem reggel fáradt, mert minden áldott reggel felkeltem, hogy odafészkeljem magam a tévé elé és újra elmerüljek a mesékben. Amikor megtanultam olvasni szinte minden mesét magamhoz vettem. Idővel igazán belejöttem abba, hogy különböző hangokat kölcsönözzek minden szereplőnek. Ami a meséhez kötődött az szinte automatikusan érdekelt.
Megvolt a magam kis álomvilága, ahol életre keltek a szemeim előtt a meseszereplők. Hiszen nem engedték, hogy állandóan csak a négy fal között töltsem az időmet. Ilyenkor a saját kis kalandjaimat alkottam meg magamnak a hátsó udvarunkban. Viszont sosem akartam egyszerű hercegnő lenni. A hős megmentő szereplője sokkal közelebb állt hozzám. Nem akartam az lenni, aki arra vár, hogy megmentsék. Én akartam megmenteni magam és másokat is.

✦ ✦ ✦

Habár imádtam az apámmal együttműködni és különböző meséket alkotni, amelyeknek valami mélyen elrejtett jelentésük volt idővel rájöttem, hogy számomra ez igazából valamilyen szinten csak egyfajta hobbi. Legalábbis abban a formában, amiben az édesapám valósította meg a történeteket. Én valami másra vágytam. Ahogy teltek-múltak az évek felfedeztem egy másfajta szenvedélyt. Elmerültem a játékok világában és a bennük rejlő lehetőségben. Imádtam az interaktív történeteket, a játékokat amelyekben lehetőséged van a magad módján alakítani a történeteket. A döntéseid alapján dől el, hogy mégis hol is lyukadsz ki. Ezért is választottam úgy az egyetemet, hogy mindenképpen ezen a pályán helyezkedhessek el. Persze a szenvedélyem a mesék irányába koránt sem csökkent. Továbbra is igyekeztem a lehető legtöbb időt tölteni apával, hogy saját történeteket alakíthassunk, miközben igyekeztem megtalálni a saját utamat is a világban.
Sokan bolondnak néznek amiatt, hogy még a mai napig meséket nézek, de valahogy a szívem a régebbi alkotásokhoz vonzanak. Nem szeretem a modernizált feldolgozásokat, amelyek többnyire elrontják a mesék jelentését valami teljesen más irányba terelik. De az igazság az, hogy azok a mesék, amelyeket olyan mélyen a szívembe fogadtam is eltérnek az eredeti valójuktól, amelyek koránt sem voltak gyerekeknek valók. Felnőttként pedig a hőn szeretett meséket is lehet teljesen másként értelmezni, miután elengedjük a gyermeki ártatlanságot és naivitást.

✦ ✦ ✦

Mikor egész életedben rendelkezel egy biztos alappal, hatalmasat tudsz esni, mikor azt kirántják alólad. Úgy éreztem, hogy végre sikerült megtalálnom a saját utamat, amikor elvégeztem az egyetemet és a gyakornoki pozíciónak köszönhetően megvolt a szükséges tapasztalatom ahhoz, hogy elindítsam az életemet az általam eltervezett utamon, amikor hirtelen az apámat baleset érte és életét vesztette. Gyökerestől felforgatta az életemet és minden tervemet. Fogalmam nem volt, hogy mégis mit is kellene kezdenem magammal. Leginkább csak magamba zárkóztam. Végül pedig elhatároztam, hogy az lenne a legjobb, ha az apám munkásságát folytatnám, de úgy éreztem, hogy a jelenlegi helyzetben nincs meg bennem azaz akarat, amire szükségem lenne, hogy mindezt végrehajtsam ezért úgy döntöttem, hogy megpróbálok feltöltődni azzal, hogy utazgatni fogok.
Ekkor fedeztem fel egy várost, ami láthatóan nincs a térképen mégis ott volt előttem. Fata Morgana. A kíváncsiságom szinte rögtön az egekbe szökött és mindenféle gondolkodás nélkül léptem át a város határát titkon reménykedve abban, hogy talán ez lesz az igazi kezdete az életemnek.  

...Csak még egyetlen egyet..!
Nathaniel Walker

Winnie Hellfire

Vendég
Vendég
Anonymous

Shao Mei-Ling Empty
TémanyitásShao Mei-Ling Empty2021-03-07, 12:42

Csillámporos üdvözlet illet téged
Shao Mei-Ling ✦ Hívő

„Célba ér a végén, aki küzd és tűr.”

Kedves Mei!

S íme az első hivatalos kívülállónk: Mei! Shao Mei-Ling 1115489239 Nem gondoltam, hogy ennyire hamar megérkezik egy ember a mesehőseink közé. De örülök! Shao Mei-Ling 2359898509
A történeted is egészen megnyert magának és mondhatom, hogy talán mindenki így kezdi. Gyerekként mindenki hall meséket és szereti őket, nem? Én legalábbis így voltam vele.  Shao Mei-Ling 1115489239 Aztán idővel vagy arcul csapja az embert a valóság kegyetlensége, vagy nem. Utóbbi sajnos ritkább...
És a te esetedben is az első érvényesült azzal, hogy apukád végül meghalt, te pedig teljesen magadra maradtál. Legalábbis most ezt érzed, de lehet valahol valaki rád vár, nem igaz?
Külön tetszik, hogy Mushu és Mulan a kedvenc mesehősöd, egyébként. Shao Mei-Ling 1149350199  Shao Mei-Ling 841472469
Na, nem tartalak fel tovább, szaladj foglalózni és játszani! Shao Mei-Ling 4028024232

The cold never bothered me anyway.
Nem szórt rá senki csillámport

Evangeline Snow
Királynõ
Királynõ
Evangeline Snow
Mesehõs :
Shao Mei-Ling Cute-frozen-elsa-vx0ax77dyn98vc39
❝ Frozen❞
Elsa of Arendelle
Egyszer volt, hol nem volt... :
Shao Mei-Ling D2fdc972cc6bcb3cfd520b63fa956b19529fa484