Mirage Mirror
I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown
Hangulatkeltő
te kit látsz a tükörben?

„A városban lévő tükrök az utóbbi több, mint fél évben aktiválódtak, annak köszönhetően, hogy a négy boszorkány elkezdett magához térni hosszú álmából - képletes álmából. Hiszen ők is a város életének részei voltak az elmúlt években, de ahogy mások, úgy ők sem emlékeztek arra, kik ők és honnan jöttek. Azonban, mivel a mágiájuk feléledt és elkezdték visszanyerni a tudatukat, az emlékeiket, így a városban lévő tükrök a lakók segítségére siettek. A tükörben mostanra már (2021. október 1-től) minden mesehős látja önmagát, a mesebeli alakját. Emlékeznek arra, kik is ők valójában.
Szakszerűen Ébredésnek nevezzük azt, amikor egy meseszereplő visszanyeri az emlékeit. Fata Morgana minden lakója átesett az Ébredésen.” – Részlet a Kiegészítő, ismétlő anyagokból.
Fata Morgana

határa
Számos és számtalan
karakter állás
Beszélgethetsz bárhogy
még állatok nyelvén is
Csillámport szórunk
a hőseinkre
Jelenleg 18 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 17 vendég :: 2 Bots


A legtöbb felhasználó (117 fő) 2021-02-23, 20:50-kor volt itt.
Kiemelkedő mesemondók
ebben a hónapban

1 Témanyitás - 25%


1 Témanyitás - 25%


1 Témanyitás - 25%


1 Témanyitás - 25%Share
 
Kiegészítő, ismétlő anyagok
I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown
ÜzenetSzerző
TémanyitásKiegészítő, ismétlő anyagok Empty2021-02-01, 13:03

Kiegészítő, ismétlő anyagok
Jó, ha mindezeket tudod!

Tükör

A városban lévő tükrök az utóbbi több, mint fél évben aktiválódtak, annak köszönhetően, hogy a négy boszorkány elkezdett magához térni hosszú álmából - képletes álmából. Hiszen ők is a város életének részei voltak az elmúlt években, de ahogy mások, úgy ők sem emlékeztek arra, kik ők és honnan jöttek. Azonban, mivel a mágiájuk feléledt és elkezdték visszanyerni a tudatukat, az emlékeiket, így a városban lévő tükrök a lakók segítségére siettek. A tükörben mostanra már (2021. október 1-től) minden mesehős látja önmagát, a mesebeli alakját (nem minden egyes tükörbe nézéskor látják a mesebeli alakjukat, hanem időről-időre; tehát nem állandó jelleggel). Emlékeznek arra, kik is ők valójában.
Szakszerűen Ébredésnek nevezzük azt, amikor egy meseszereplő visszanyeri az emlékeit. Fata Morgana minden lakója átesett az Ébredésen.

Fontos! Az Ébredés után is csak önmagukat látják a tükörben, önmagukról tudják, hogy meséből érkeztek. Másokat azonban nem látnak mesebeli alakjukban a környezetükben - kivételt képez: lásd az Üvegfal leírásnál.

Képesség

Azzal, hogy a karakterek látják a tükörben a mesebeli alakjukat és emlékeznek, aktiválódik a képességük, ami egyénenként más és más. A karaktereknél fel van tüntetve, hogy honnan indul a története - ez annyiban különleges most, hogy ott még mindenkinél olyan állapotot tüntettünk fel, amikor még vagy nem látják magukat egyáltalán, vagy látják, de fogalmuk sincs arról, kik ők. Ez az alap szeretnénk, ha megtartásra kerülne és ezzel kooperálna a játékos.

A canon karaktereknél a következő sorok kerültek bevésésre:
✦ Tükörkép: látja magát és emlékszik
A képesség aktív 2021.10.01-től és ezzel együtt a karakter emlékei is visszatértek a mesebeli életéről.

Ez pedig azt jelenti, hogy a későbbiekben nincs szükség a képességek aktiválására és lezárt/fagyott játékok számolására.

Üvegfal

A várost üvegfal választja szét négy, különálló részre. Az üvegfalon áthaladni nem lehet és áttörni is lehetetlen az üvegét. Akárki akármivel próbálkozhat, de az üveg annyira erős, mintha csak acélból lenne. Éveken át az üvegfalon túlra át sem lehetett látni, ez azonban az utóbbi több, mint fél évben megváltozott.
Ahogy a tükrök, úgy az üvegfal is mágikus: minden egyes mesehős, aki látja magát a tükörben, a túloldalon lévő karaktert is képes látni a mesebeli alakjában, mintegy rajzolt formában. Mintha csak mesét nézne a tévében.
Fontos, hogy a négy városrész meseszereplői éveken át nem tudtak egymás létezéséről!
S habár a meseszereplők képtelenek átkelni az üvegfalakon túlra, egy ember számára ez nem okoz gondot. Ő nem látja a falat, nincs előtte akadály. Továbbá számukra természetes az, hogy más városrészen más évszak van - valószínűleg ez is a mágia oka. Befolyásolja az embereket is, nem csak a meseszereplőket. (Lásd még lentebb: Emberek.)

Évszakok

A négy részre szakadás a négy boszorkányt szimbolizálja: éppen ezért a négy évszak testesül meg a városrészekben.

Észak: Frostcall. Tél.
Dél: Suncrest. Nyár .
Nyugat: Stormreach. Ősz.
Kelet: Bloomcrown. Tavasz.

Az itt élőknek mindez természetes: sosem kérdőjelezték meg, hogy miért esik állandóan a hó, vagy hogy miért nem megy le a hőmérő legalább 17 fokra. Ők ebbe csöppentek bele, ez vált számukra a mindennapossá.

Kommunikáció

A négy városon belül a technika teljesen fejlett. Létezik instagram, facebook és bármi, de mindezek csakis adott égtájon belül működnek. Tehát Frostcallból nem tud áttelefonálni egyik mesehős sem Stormreachbe, ahogyan az instagram profilját sem találják meg egymásnak adott karakterek.
Hogy miért van ez? Ez is a boszorkányok négy részre szakadásának eredményeképp van így. Nyilván, ha egy nap az üvegfal leomlik, úgy ez az állapot is változni fog. De talán ez a nap sosem jön el.

Mesekönyv

Mint mindenhol, ebben a városban is léteznek könyvek és köztük mesekönyvek is.
Azonban, hála a mágiának a mesekönyvek üres lapokat tartalmaznak - legalábbis annak a kezében, aki önmaga is mesealak.
Viszont, ha egy ember veszi a kezébe, akkor ő el tudja olvasni a meséket.

Emberek

Az emberek az utóbbi fél évben fedezték csak fel Fata Morgana-t. Amint átlépik a városhatárt, a világ részeseivé válnak - természetessé válik nekik mindaz, amit ez a város nyújtani képes nekik.
Ha viszont elhagyják a várost, az ott szerzett emlékeik eltűnnek, mintha sosem lettek volna. De ha újra visszatérnek, ismét emlékezni fognak.
Nem szórt rá senki csillámportKáprázat Tükör
Káprázat Tükör
Mirage Mirror
Egyszer volt, hol nem volt... :
Kiegészítő, ismétlő anyagok 1c877d92b0152899b1e2554bb2b6f07ce7370f3a
Kiegészítő, ismétlő anyagok C762116a1803ee0f854bc93c33ab04366020e95a
I am afraid of what I'm risking if I follow you
Into the unknown
Ennyi ember hisz bennem :
1664
Titulus :
Pengu ✦ Sisu ✦ Namaari
✦ ✦ ✦ :
Kiegészítő, ismétlő anyagok 5fddf4ef6494eaab04a3d1f645e25da2c51b0860
Életkor :
1
Akinek az arcát viselem :
Kim Soo-hyun ✦ Han So Hee ✦ Gemma Chan
Tartózkodási helyem :
Fata Morgana
A tükör mögött :
Kiegészítő, ismétlő anyagok 6442b92e7f900b694cceef6bce1f5ee9dd32e05b
Evolet Yang
Baba Mirai ✦ Baba Shouta

Kiegészítő, ismétlő anyagok Empty
 

Kiegészítő, ismétlő anyagok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal