Mi történt velem?
Újfent elégedetten távoztam egy étteremből, tisztában voltam az aktuális értékelésen mi fog szerepelni. Roppant ironikus, hogy a sok bolond a nagy igyekezete miatt bukik el. Annyira pánikolnak amint meglátnak, annyira... Kényszeredetten akarnak megfelelni, emiatt bénáznak, hibáznak, ezzel együtt pedig rengeteg lehetőséget adnak nekem, hogy kifejthessem a véleményem. A kritikusok elkorcsosultak. Kritika gyanánt vagy mondvacsinált, objektív indokokkal "húzzák le" az alanyaikat, vagy hűséges öleb módjára loholnak nyomukban, ódát írva minden megmozdulásukról. Személy szerint magamra vállaltam a felelősségét annak, hogy kicsit... Jobbá tegyem a helyzetet. Noha senki sem lát bele, Mindenki csak a félelmetes Lucient látja, Mr. Valéry-t, az éttermek hóhérját... Kérlek. Senki sincs tisztában vele, miről is szól igazán ez az EGÉSZ.
Ha egy étterem jó, az nem azt jelenti hogy tökéletes. A kritika szolgálja mások fejlődését, építőnek kell lennie. Sosem tálaltam a kritikáim durva módon, de könyörtelen vagyok. Az járulékos veszteség csupán, hogy a rossz sarjak mind kihalnak. Sajnos több éttermet is akarva-akaratlanul a csőd szélére, sőt egyenest a bezárásig sodortam, mert a véleményem városszerte fontosnak ítélik. Mérvadónak. Így hát ha Lucien Valéry azt mondja, hogy a Shambalaya Kávézó italaiból hiányzik a lélek, másnap az emberek már csak azt kérdezik: Volt ilyen kávézó?
Ez sajnálatos, de vele jár. A birkák döntését nem én befolyásolom, ezáltal nem vagyok felelős az éttermek bezárásáért sem. Ugyanakkor kissé megmosolyogtat mégis mekkora... Hatalmam van az iparág felett.
Egy ideje szemezek a Tiana's Palace nevű hellyel. A rajongóim - talpnyalóim - közül többen is javasolták a helyet, amiről magam is tudom hogy szinte a város koronaékszerévé nőtte ki magát. Nos... Szeretném tudni, hogy a tökéletesnek vélt helynek akadnak-e szépséghibái. Márpedig tapasztalataim alapján biztosan vannak. Tökéletes ugyanis nem létezik.
-o-o-o-o-o-o-
A tükörbe nézve egy boszorkánymestert látok. Ismerem a szimbolikát. Voodoo. Nem látom soká, a kép elsötétül, mintha egy rajzfilmbe csöppennék, látok egy boltot, tele különböző füvekkel, italokkal, maszkokkal, függönyökkel, színes, vibráló, tele impulzusokkal... Az asztal fölé hajolok, ahol kártyákat látok. Tarot. A kártyákat meg sem érintem, és azok felfordulnak, három képet mutatnak, mindegyik olyan mintha rám lenne szabva, noha úgy érzem, rám van szabva, a képeken nem ÉN vagyok hanem az alak a tükörben... Mozognak, változnak, látom őket, a jövőt, mi történik, majd sötétség.
A tükör előtt ébredek, a karom vérzik. Nekiestem a tükörnek mikor elájultam és összetört. Ah, sajnálatos, nem volt olcsó. Felveszek egy szilánkot a földről, és egy rajzfilmszerű lila szempárt látok. Újfent felrémlik bennem az előbbi történések emléke. Emlékszek a boltra, emlékszek az asztalon levő lapokra, bár arra nem, mit láttam rajtuk... Szörnyen szürreális az egész. Tisztánlátásra van szükségem. A szilánkot a földre ejtem - a romok eltakarítása ráér. Az íróaszalomhoz lépek, és kihúzom az egyik fiókot, amiben a papírkupacok és írószerek mellett egy padlizsánszínű, bársonyos tapintású doboz is fekszik. Ahogy megérintem hogy kivegyem egy jóleső, ismerős érzés jár át. Felnyitom a tetejét és kiveszem belőle a paklit. Ez a doboz velem van mióta az eszemet tudom, többször is használtam, mindig pontos útmutatásokkal. Most azonban az eddigi kártyavetéseket csak egy sarlatán munkájának látom. Nem tűnik igazinak. Hitelesnek.
Szinte nem is irányítom a kezeim ahogy azok gyors mozdulatokkal átkeverik a lapokat, összekeverik a paklit, majd kihúzok három lapot amit az asztalra teszek.
A Torony - Hirtelen bekövetkező nagy változás aminek következményeképp kifordul magából az életem, felnyílik a szemem. Hm. Az előbbiek fényében ennek... Van értelme.
Botok hetes - Egy új, váratlan kihívás. Mint tudjuk a hírnév irigyekkel is jár, akik megpróbálnak keresztbe tenni feltörekvő céljaimnak. Kitartónak kell lennem a rosszakarókkal szemben, különben nem érhetek célt.
Kardok tízes - Nos... Jobb ha ezt megpróbálom megelőzni.
Képességem
✦ Alkut tudok kötni bárkivel, aminek van egy aprócska apróbetűs része: Ha nem teljesíted az alku rád eső felét, a lelked az enyém. Illetve nem szó szerint az enyém, hisz én csak a behajtó vagyok, de ez neked úgysem számít... Fontos megjegyeznem, hogy a "barátaim" türelme sajnos nem végtelen, és mivel ragaszkodom a lelkemhez, igencsak meg kell válogatnom milyen ügyletekbe vágok bele.
✦ Az alkuk teljesítése érdekében szinte minden erőforrást megkapok másvilági "barátaimtól", beleértve a tippet is, hogy mi a szíved vágya. A sors fintora hogy magamnak nem vagyok képes bármit csak úgy megteremteni. Hiába, az ember dolgozzon meg a pénzéért, nem igaz?
✦ Vannak bizonyos mágikus képességeim, például illúziókkal tudom tömni mások fejét, van egy amulettem, amivel mások alakját megváltoztathatom - vérrel persze. Állatokká változtathatok, elátkozhatok másokat, a tarot-paklimból pedig bárki előtt feltárhatom a jövőjét.
A képesség 1 lezárt játék után aktiválódik, tehát a 2. játékban.