I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown
Fata Morgana mágiája
jelenleg aktív
„– Hercegnő! Mi történik? Mi ez a varázslat? – Ez egy átok, léteznie sem volna szabad, nem tudom, hogy a nővéreim miféle sötét praktikákat használtak, hogy létrehozzák, de már késő bármit is tenni. – Mi fog történni? – Egy másik világban fogunk felébredni. Mi és mindenki, akit elér az átok. Jól figyelj, Tücsök! Nem fogunk emlékezni arra, kik vagyunk, de ha előbb térnek vissza az emlékeid, mint az enyémek, el kell mondanod, ki vagyok! Tudnom kell! Nem bízok a testvéreimben, többé senkiben, csak benned! – Dehát...! Nem volt időm tiltakozni, kérdezősködni vagy tovább értetlenkedni, mert a pulzálás következő hulláma elérte a hercegnőt. Solana köddé vált, a következő hullámban pedig Notus és Boreas is, Calypsoval együtt. A falhoz hátráltam, de a harmadik hullám engem is elért. Mintha elfújták volna a gyertyát, a gondolataim, a félelmeim, az álmaim, a céljaim... minden eltűnt, eltűntem én is, egy teljes pillanatra megszűntem létezni, majd egy új világban ébredtem valaki másként.” – Részlet a Tücsök Tihamér történetéből
Halál komolyan mondom, hogy a mai este legjobb pillanata ez a párbeszéd. Bár magam sem tudom, hogy milyen érzések is kavarognak bennem vele kapcsolatban. Igazából még saját magammal sem vagyok tisztában. De az biztos, hogy nagyon kedvelem, szívesen töltöm vele az időm. Hirtelen ötlettől vezérelve dobom fel neki az ötletet, hogy esetleg maradjon éjszakára. Még magamat is meglepem vele, de fura módon amit érzek miközben a válaszára várok egyáltalán nem kellemetlen. Sőt, izgatottság uralkodik el rajtam keveredve valamilyen egészen kellemes bizsergéssel. Szélesen elmoslyodom válaszát hallva. Tényleg örülök annak, hogy igent mondott, meggyőződésem, hogy így biztonságosabb. Az előbb még rajtam nehezedő álmosság egy csapásra elhaggya a testem. Izgatottan csapom össze a tenyerem. - Szuper! meglep egy kicsit, hogy szinte azonnal rábólint a dologra, de talán semmi kedve ebben a hidegben sétálni, és igazából fölösleges is lenne. - Dehogy lesz! legyintek lazán. Nem fogunk sok vizet zavarni, talán észre sem veszi, hogy besurranunk a lakásba. Az egyeszségünk egyébként is csak arról szól, hogy nem tartok bulit a lakásban, női vendégeim lehetnek. Nem mintha eddig éltem volna ezzel a lehetőséggel. Szerintem titkon azt is hiszi, hogy a saját nememhez vonzódom. Valhogy a csajos témákat eddig mindig kerültük. Két évvel ezelőtt a kezembe nyomott egy doboz óvszert, azzal a tanáccsal hogy használjam és legyen eszem, és ennyivel le is rendeztük a dolgokat. Engem nem érdekelnek az ő nőügyei és látszólag az enyém is hidegen haggya őt. - Oké... már éppen állnék fel a kanapéról, hogy a hangosan hahotázó fiatalok felé induljak, amikor ez a csöpp, törékeny lány átölel. Óvatosan csúsztatom kezem a derekára, lehunyom a szemem miközben orromba kúszik az illata. Nem ez az első, hogy megöleljük egymást de ezúttal valami más. Kábán, mintha nem lennék önmagam állok fel a kanapéról. - Az a helyzet skacok, hogy húzzatok a picsába rendben? rátámaszkodom Eric vállára. - Ha csak nem szeretnéd átvenni a szemét szedést a hölgytől mutatok Evy irányába - Akkor nektek záróra. Kísérd haza a csajokat, vagy ahova akarod, de tipli. valamut morog a bajsza alatt miközben az egyik csaj derekát ölelgetve lődörög a kijárat felé. - Jolnap meló után várlak! Ne késs el te szarcsimbók! nehéz a gitáros mnélkül próbálni. A kabd be még eljut a fülemig miközben becsapódik utánuk az ajtó. Gyorsan el is fordítom a kulcsot a zárban. - Úgy tűnik az enyém vagy ma estére. lépek hozzá közelebb, hogy átvegyem a zsákot. - Még meggondolhatod magad.. akarom, hogy tudja, van választása, én nem erőszakolok rá semmit. - De szeretném, ha maradnál. bogozom össze a zsák nyakát.
- Igaz - helyeslek, mert egy garázs kétségtelenül nem ilyen sok ember számára élhető terület, viszont egy zenekar számára pont megfelelő. Garázsbanda... milyen menő. Érdekes módon sosem kérdeztem meg Liamtól, hogy hírek szeretne-e lenni, vagy ez csak valami hobbi számára. Szerintem inkább az utóbbi állhat közelebb a valósághoz. Miután ellátom a sebét, vetek egy kósza pillantást a többiekre, akik még mindig üde állapotban vannak, majd vissznézek Liamra kissé meglepett szemekkel, mikor kijelenti, hogy nem engedne el velük. Jó érzés fog el, amiért ennyire számítok neki, még ha az aggodalmai talán annyiranem is helyénvalók. Persze tudom, hogy sok tolvaj és gazember ólálkodik a környének, akikkel nem szívesen találkoznék. Nem akarok elkezdeni kifogásokat keresni, ha csak egy olyan fiú lenne, aki teljesen hidegen hagy, akkor bizonyára azt tenném, így viszont miért úsznék árral szemben? Mindig óvatosan fogalmazok, ha a szüleimet hozom szóba. Azt tudom, hogy ő elvesztette az övéit, de sosem beszélt még a velük kapcsolatos emlékeiről, amiből azt vonom le, hogy még mindig nem teljes mértékben dolgozta fel a történteket. Megértem, én sem tudnám, talán egy életen keresztül sem. Elkomolyodó arcát figyelem és már kezdek elszomorodni, hogy kellemetlen pillanatokat hoztam neki, ám ő hajamhoz ér és roppant romantikus mozdulatot tesz. Az arcom is elpirulna, ha a következő két szava nem ejtené szabadesésbe a szívemet. Szemeim kikerekednek a felvetéstől, meglepettségem láttán pedig kifejti, hogy milyen gondolatok vezérlik. - Ohh... ő, persze! - némi meglepettséggel még a hangomban, de természetesen nem utasítom vissza és biztosra vehetné, hogy nem azért, mert nem szeretem az éjszakai sétákat. Az meg, hogy itt maradjunk a garázsban, vagy bevigyen a szobájába már csak hab a tortán. - Nem lesz mérges a bácsikád, ha bemegyünk? - utalással kérdezek, mert nagyon szívesen megnézném a szobáját, azt mégsem telítette már el az alkohol egyeseknek kellemes, számomra inkább kellemetlen szaga. Arról nem is beszélve, hogy valaki hálószobája a legintimebb helyisége az életében. Én sem szűrűn engedek be oda másokat és Liamtól sem kérném ezt, ha ő maga nem ajánlotta volna fel. Fordított esetben szerintem engem otthon eléggé leszídnának, ha reggel Liammal együtt jönnék ki a szobámból, de tudom, én lány vagyok, ez teljesen más szituáció a szülők számára. - Naná! - vigyordom el válaszként, hát persze, hogy igent mondok! - Rúgd ki a többieket, én addig összeszedem a szemetet és kicsit rendet rakok itt. - Ez a legkevesebb, már úgyis elkezdtem a rendrakást a beszélgetésünk előtt is. Egy gyors, inkább hálás baráti ölelést adok Liamnak, nem most ölelem meg először ilyen módon, úgyhogy remélem mosts sincs ellenére, aztán miután ő is feláll, én összeszedem a szemetet, beleértve a törött szilánkokat is.
XX szó ✦ ♪ zene ✦ I can make love not war ✦ kredit
Evy az egyike azon személyeknek, aki már az ismerettségünk legelején felkeltette a figyelmem. Nem tudnám pontosan megnevezni azt a pillanatot amikor ez megtörtént, de itt határozottan megtörtént. Nem vagyok egy visszafogott srác, pontosan tudom, hogy mit akarok az élettől és mikor, vannak céljaim csak nem mindig van meg az eszköz a kezemben, hogy ezt teljesítsem. Meg, igazság szerint vannak pillanatok amikor semmi mást nem akarok csak feküdni a kanapén és bámulni a plafont miközben Athéné melegíti az oldalam. - Nem is ennyi embernek lett kialakítva. az én birodalmam, a férfi barlangom, a törzshelyem. Itt az lehetek minden egyes alkalommal aki vagyok, nem kell elrejtenem az érzéseimet, nem kell megjátszanom magam. Evelyn nagyon törődő és gondoskodó lány, vibráló természete van, mellette sosem unatkozik az ember. Talán ez az amiért annyira vonzódom hozzá, ami felkeltette az érdeklődésem már az első pillanatok egyikén. Olyan bámulattal figyelem miközben ellátja a sérülésem, mint kisgyermek az anyukáját. Szinte mozdulatalnul ülök mellette, arcvonásait figyelem. Megbabonázott. - Neeem, velük nem engedlek el. nem mintha én megtilthatnék neki bármit is, de nem tudnék nyugodtan aludni azzal a tudattal, hogy három részeg idióta gondjaira bíztam. Akkor inkább faggyon le a lábam de hazakísérem. Elmosolyodom. Tetszik, hogy minden szituációban megtalálja a pozitívitást. Azt megértem, hogy a szüleit nem szívesen hívná fel, talán én sem tenném, ha az ő helyében lennék. És, ha lennének szüleim. Elkomolyodik a tekintetem. Mindig ez van, ha eszembe jutnak. Két ujjam közé csippentem a hajtincsét és kisimítom az arcából. Istenem...annyira gyönyörű. - Aludj itt! hirtelen ötlettől vezérelve dobom fel az ötletet. - Én nem tudlak haza vinni, rájuk meg nem szívesen bízlak. Itt pedig van bőven hely neked is. És biztonságosabb, mint egyedül hazasétálni. El sem hiszem, hogy ezt megkérdeztem, de tényleg ezt látom a legjobb megoldásnak. - Van takaró, párna, fűtés. De ha kényelmesebb körülményeket szeretnél átmehetünk a házba a szobámba. kényelmesebb lenne az ágyam ennél a kanapénál, de ott talán még ennél is nagyobb a kupi. Nem szoktam vendéget fogadni. - Mit mondasz?
Miért Liam? Már rengetegszer tettem fel magamnak ugyanezt a kérdést. Imádom benne, hogy kedves és közvetlen, mégis van benne valami kiismerhetetlen. Nem tudok belelátni se a fejébe, se a lelkébe. Egyszerűen csak érzem, hogy ő több annál, aminek látszik. Erős srác, de mégis mást sem szeretnék, csak támogatni őt, mellette lenni és széttépni azt, aki rossz szót emel rá. Márpedig a mi baráti társaságunkra gyakran mondanak rosszat. Van hogy személyesen támadnak minket, máskor meg csak az öregnénik szídnak minket mint fiatalokat. Pedig nem érdemeljük meg a szitokszókat, Liam pedig végképp nem, talán ő a legbecsületesebb közülünk a stílusa ellenére is. Sokban hasonlítunk, mindkettőnkben ott a vadság, de egyúttal a támogatókészség is. A kérdés csak az, hogy kellünk-e egymás mellé annyira, amennyire szívem dobogása érzékelteti velem. Nem nagyon tudok épeszűen gondolkodni, mióta billiárdoztunk. A társaság még ittmaradt tagja látszólag részeg. Én is az voltam, de már kiment belőlem a hatás nagyrésze, úgyhogy az arcomon lévő mosoly lankadni kezd Liam arcának változását figyelemmel kísérve. Észreveszem, hogy elérkezett az a pont, amikor már nem szabad tovább erőltetni a bulit. Szép volt, jó volt, de a házigazda is fáradt már, a szemétszedés közben pedig az ujja is megsebesül. Látom, hogy nem olyan seb, amibe belehalna, viszont minden lehetőséget megragadok, hogy a többiektől elszakadva vele legyek. - Én szeretem, ha sok ember gyűlik össze, de ez a garázs tényleg szűkös érzetet kelt egy idő után - érzek együtt vele teljes mértékben, még a ki nem mondott szavaival is. Mivel sokszor vagyunk mindannyian együtt, ezért kiismertem már a csapat tagjainak tűrőképességét. Liam sem véletlenül ment ki az ilyen alkalmakkor annyit... nem is tudom, talán cigizni? Közelebb hajolok hozzá, amíg beragasztom a sebét, ám az illata újra megcsap. Érzem, hogy a pulzusom növekedni kezd, nyelek egyet, s végül megnyalva alsó ajkaimat kiegyenesedve adom tudtára, hogy a tapasz fixen a helyén van. Válaszára kissé gonoszan elmosolyodom. Nem tudom miért, de nem érzem azt, hogy engem is páros lábbal akarna kirúgni, ellenben a határozottsága újra érezteti velem azt, amit képes vagyok elfelejteni: ő a jég hátán is képes lenne megélni, nem kellene ennyire féltenem. Ellen magamat érdemes lenne most, mert tényleg úgy tűnik, hogy egyedül fogok átsétálni a városon ilyen késő éjjel. - Nincs - húzom el szám sarkát. - Hacsak nem kérem meg az egyiküket - mutatok a kirugandó részegekre -, de szerintem inkább nekem kellene őket hazajuttatnom, mintsem fordítva. - Újra elmosolyodom. Engem nem zavarnak a részegek, általában nagyot nevetek rajtuk, mert akkor a leghülyébbek. Imádom őket, jól érzem magam a társaságukban. - Szerintem apa teljesen kiakadna, ha felhívnám ilyen éjszaka, anyát nem akarom nyaggatni ezzel, biztosan már alszanak. Az ikertesómmal meg jelenleg nem egészen olyan a viszonyom, hogy ilyen szívességet szívesen kérjek tőle. - Valószínűleg mindhárman egyből ugranának, ha sírva hívnám fel őket és jelezném, hogy bajban vagyok, de így... aki bulizni tud, az legyen elég nagylány haza is jutni, ugyebár. - Hacsak nem fagyott már jéggé ez a sok hó és akkor hazáig csúszhatok - újra felnevetek. Jó, lehet, hogy még kicsit tart az alkohol hatása, bár nem egy lelombozott, folyton sirdogáló lánynak gondolom magam. Előre dőlök a kanapéban, hosszú, fekete hajam félig eltakarja az arcom, úgyhogy enyhén oldalra döntöm fejemet, hogy ismét Liam szemeibe nézhessek ezúttal bíztató és meghittebb tekintettel. - Megleszek, ne aggódj! - halvány, bájos mosollyal fogom meg alkarját, amolyan nyomatékosítva, hogy nem lesz bajom az úton, úgyhogy ne rágódjon ezen.
Megszokott dolog, hogy amikor éppen nincs koncertünk sehol akkor nálam van a gyülekező. Mindenki szeret idejárni. Nincsenek szülők, kíváncsi tesók, idegeseítő kérdések. A nagybátyámat teljesen hidegen haggya, hogy mit csinálunk csak se a mentő se a rendőr ne villogjon a ház előtt. Ezt az ígéretet be tudom tartani. Egyrészt én magam sem szeretem a fékevsztett bulikat, másrészt meg a rendőrség sem hiányzik a nyakamra. Az sem teljesen elhanyagolható, hogy szeretem és tiszteletem a bácsikámat annyira, hogy nem okozok gondot neki. Ő sosem szeretett volna családot, sosem volt nős, a gyerekektől meg egyenesen kirázta a hideg. A munkának élt, a hivatásának, a szenvedélyének, a hobbijának és az utazásoknak. Mindezek ellenére lassan öt évvel ezelőtt befogadott engem, a lelki sérült, problémás kamaszt és minden tőle telhetőt megtett azért, hogy a lehető legnormálisabb körülményeket biztosítsa nekem. Öt éve utazni sem volt, leszámítva a pár napos orvosi konferenciákat. De nem panaszkodik, nem hibáztat semmiért. Vannak súrlódásaink az igaz, néha elég hangosak is tudunk lenni, de ha ő nem lenne engem már régen elnyelt volna a rendszer. Vagy a depresszió. Teljes mértékben próbálom kizárni azt a néhány embert, aki még az egyik sarokban ácsorogva hahotázik és elkezdem begyűjteni a szemetet. Nem titkolom, hogy mostmár jó lenne egyedül lenni és elhúzhatnának a francba, de látszólag ez egyiküket sem érdekli különösebben. Kapnak még néhány percet amig megtisztítom a terepet a szeméttől. Arra viszont nem számítok, hogy egy idióta összetöri a vodkas üveget és szétszórva haggya a szilánkokat. Athéné is megvághatta volna a mancsát. A hang irányába fordulok. Szélés mosoly terül szét az arcomon és meg is feledkezem a fájó ujjbegyemről. Evelyn üde színfoltja ennek a társaságnak, első pillanattól fogva, hogy mepillantottam szinte vonzza a tekintetem és a figyelmem. Másokhoz hasonlóan őt sem engedem túl közel magamhoz. Nem akarok szeretni, hogy aztán megint szenvedjek. Elveszek a pillantásában. Annyira meleg, őszinte és hívogató, hogy kedvem lenne egyszerűen csak magamhoz ölelni. - Jaa, neem. Semmiség. legyintek egyet a véres ujjammal, de azért beismerem férfiasan, hogy tényleg kellemetlen és fáj. Rácsavarom a zsebkendőt és követem a lány a kanapé irányába. Félúton ledobom a zsákot, aminek tartalmának fele ismét kiborul. Ez mst egyáltalán nem érdekel. - Fáradt is vagyok. ismerem be őszintén. Nekem önmagában már az is fárasztó, ha három embernél több van körülöttem egyszerre. - Hagyd csak, kapnak még öt percet nevetgélni, aztán páros lábbal rúgom ki őket innen. Türelmes ember vagyok. Ja, nem. Csak most sokkal jobban érdekel a mellettem ülő lány, mint a többiek. Hősiesen tartom az ujjam neki, tűrve az ellátást de közben egy pillantra sem veszem le róla a szemem. - Van valaki aki hazakísér? Vagy érted jönnek? Evelyn lakik a legtávolabb innen. Nem szívesen engedném haza ilyen sötétben egyedül. - Elvinnélek, de már nem ülök autóba az alcohol miatt és őszintén, ebben a nagy hóban lefagy a lábunk.
Nem szokásom sokat hálálkodni, de ma két vodka között elmeséltem a srácoknak, hogy mennyire sokat jelent nekem a társaságuk, az, hogy ők kitartanak mellettem és támogatnak még akkor is, ha a családom sem épp mellettem áll, vagy nem jut idejük rám. Persze, jött a kérdés, hogy szóvá tettem-e nekik már, hogy mennyire elhanyagolva érzem magam és meg is mondtam, hogy a testvéremnek igen, de szüleimet nem akartam ilyenekkel bajgatni. Van nekik elég bajuk és vagyok már annyira érett, hogy felfogjam, az én problémám jelenleg nem a legnagyobb probléma számukra. Szóval meghúzom magam a barátaimmal, mint jelenleg is és még akkor sem próbálok elindulni hazafelé, mikor a többiek már fontolgatják ezen ötletet. Oké, lehetséges, hogy nem csak az otthoni elrettentő erő az, mely maradásra késztet. Én is elköszönök pár távozó embertől, akik egyikük fel is ajánlja, hogy hazakísér, de nekem nem ér annyit, hogy elszalasszak pár alkalmat, amikor kettesben tudok lenni Liammal. Bármennyire is könnyűnek hangzik, eddig nagyon kevésszer tudtuk kettesben lenni, mivel hol az ő bandatársai, hol az én barátőim voltak a társaságunkban. Emiatt egy kicsit izgatott is vagyok, hogy vajon ő hogyan viszonyul hozzám. Sok bennem a kérdőjel, de ez nem bátortalanít el annyira, hogy befolyással legyen a cselekedeteimre. Látom rajta, hogy kezd ő is kissé magánakvalóbb lenni, ismerem már annyira, hogy feltételezhessem, ez nem ellenünk irányul, nem bántották, hanem csak véges az extrovertáltsága, nem úgy, mint nekem. Neki egy idő után kell a nyugalom. Őt figyelve azonnal alkalmazkodom és a garázs másik oldalánál én is elkezdem összeszedni a szemetet mindenféle kérés vagy jelzés nélkül. Miután nem tudok már többet a kezemben tartani, odalépek hozzá, hogy beledobjam őket a nála lévő szemetessákba. Még nem ére telejsen mellé, de jól látom, ahogy kezét felsérti az egyik vodkásüveg üvegszilánkja, amit akkor törtünk el, mikor én és barátnőm a kanapén táncoltunk. Kérdésére beszívom alsó ajkamat és meglapulok. Tudom, hogy nem kell rá válaszolnom és amúgy sem az a válasz erre, hogy én voltam, mert nem, mások tették rossz helyre az üveget, de azért kissé hibásnak érzem magam. - Gyere, segítek - jelzem,hogy nálam kell lennie valami tapasznak, úgyhogy gyorsan a zsákba helyezem a kezemben lévő szemetet, aztán tartva vele a szemkontaktust a táskámhoz lépek és előtúrom belőle a tapaszokat. - Elég rossz helyen vágtad meg - veszem tudomásul és első körben kezébe nyomok egy zsebkendőt, hogy legalább a kibuggyant vért felitassa. Míg a test tisztul, leülök a kanapéra és arcát kezdem vizsgálni. Néha van, hogy annyira lehetetlen megjósolni az érzéseit, máskor pedig minden az arcára van írva. - Fáradtnak tűnsz - nézek rá aggódó tekintettel, de mielőtt túl kínossá válna a szituáció, eszembe jut a ragtapasz. - Szeretnéd, hogy megsiettessem a többieket? Én is rendet rakok, aztán megyek utánuk - kérdezem, miközben vágására teszem a tapaszt. Tudom, hogy ő is gond nélkül hazaküldené a társaság még röhögcsélős részét, de azt már megtapasztaltam, hogy az én hangom is tud egészen erős hatást kelteni. Így meg nem neki kell kirúgnia őket, az mégiscsak máshogy érződik.
Ahogyan odakint a hóvihar, úgy a bulizási kedv is alább hagyott az elmúlt órákban. Kiiszom a kezemben tartott pohár tartalmát és a műanyagot gondosan összegyúrva a kukába hajítom. Már most elborzadok, ha bele gondolok abba, hogy reggel nekem kell tikarítani a helyet. Nagybátyámmal kiegyeztünk abban, hogy a garázs az én fenség terültem, itt püfülhetem a dobot, bulizhatok, de cserébe nekem is kell rendben tartani és a házba nem viszek részeg haverokat. Teljesen korrekt ajánlat így hát elfogadtam. Örüköltem a szüleimtől egy kisebb vagyont, am persze le van kötve huszonegy éves koromig, de Jeff bácsi kölcsönadott, hogy kipofozzam a helyet. A legnagyobb részt természetesen a dobszerkó foglalja el, illtve ilyen-olyan hangosításhoz szükséges cuccok. A bejárat mellett van egy kényelmes kanapé egy kávés asztallal, amin most üres pizzás dobozok hevernek. A kanapéval szemben egy kis ablak párkánnyal. Ott szoktam dalszövegeket írni. Körülbelül ennyi is a berendezés. Itt ott magazinok, CD-k hevernek. A falon általam készített fotók lógnak, illetve egy darts tábla. Kellene még ez-az ide, de akkor túlságosan szűk lenne a hely, szóval egyenlőre ennyi elég. Teljesen kényelmes amikor el akarok vonulni a világ elől egyedül, csendben, egy üveg sörrel, rajzolgatva. Sőt, ahogy azt a mellékelt ábra is mutatja még ilyen rögtönzött bulikra is alkalmas. Ilyenkor nem a kényelem a lényeg. - Akkor holnap délután próba? fordul vissza Mick az ajtóból kérdő tekintettel pillantva rám. - Ja. Meló után itt találkozunk. mert nekem kibaszottul dolgoznom kell holnap és már most érzem, hogy olyan leszek mint a mosott szar. Nem titkolom, hogy várom már, hogy ismét magam legyek és élvezzem a magány gyógyító erejét. Már nem igazán van kedvem társalogni úgyhogy kiveszek a falon lógó kis szekrényből egy fekete kukás zsákot és elkezdem összegyűjteni a szétszórt műanyag poharakat. Ahogyan az lenni szokott gondolataimba merülök, kizárva a külvilágot. - A picsába! szisszenek fel amikor egy eltört üveg szilánkját megmarkolom, hogy aztán a vörös vérem végigfollyon a tenyeremen. - Melyik marha törte össze a vodkás üveget? harsogom a maréknyi ember irányába akik még itt lézengnek. - Valakinek egy sebtapasz? Mostmár n agyon vége lehetne ennek a partinak. .