I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown
Fata Morgana mágiája
jelenleg aktív
„– Hercegnő! Mi történik? Mi ez a varázslat? – Ez egy átok, léteznie sem volna szabad, nem tudom, hogy a nővéreim miféle sötét praktikákat használtak, hogy létrehozzák, de már késő bármit is tenni. – Mi fog történni? – Egy másik világban fogunk felébredni. Mi és mindenki, akit elér az átok. Jól figyelj, Tücsök! Nem fogunk emlékezni arra, kik vagyunk, de ha előbb térnek vissza az emlékeid, mint az enyémek, el kell mondanod, ki vagyok! Tudnom kell! Nem bízok a testvéreimben, többé senkiben, csak benned! – Dehát...! Nem volt időm tiltakozni, kérdezősködni vagy tovább értetlenkedni, mert a pulzálás következő hulláma elérte a hercegnőt. Solana köddé vált, a következő hullámban pedig Notus és Boreas is, Calypsoval együtt. A falhoz hátráltam, de a harmadik hullám engem is elért. Mintha elfújták volna a gyertyát, a gondolataim, a félelmeim, az álmaim, a céljaim... minden eltűnt, eltűntem én is, egy teljes pillanatra megszűntem létezni, majd egy új világban ébredtem valaki másként.” – Részlet a Tücsök Tihamér történetéből
Unottan ülök az üres konferenciatermeink egyikében, miközben ide-oda ringatom magam a forgószékben. A ma reggel egy különösen érdekes e-maillel kezdődött. Mondhatni kiszámíthatatlan, derült égből villámcsapás levél, amit ha akarnék se tudnék visszautasítani. Tekintve, hogy Jerry már az ősidők óta vásárolja fel a legfejlettebb technológiával rendelkező kütyüket, ezáltal szinte milliókat fektet bele a cégünk működésébe. A nemleges válasz tehát elfogadhatatlan nagy balszerencsémre. A kérésével nem is lenne probléma, egyedül is megépítem neki azt a luxusszerkót. Itt azzal van a probléma miként akarja. Oki technikáját szeretné vegyíteni az enyémmel, amivel még mindig nem lenne annyira nagy gáz, ha a fiú nem lenne ennyire...búskomor. Mindannyian tudjuk mennyire nehéz időszakon esik túl, de manapság már a barátságunk kárára megy az egész dráma. Ha pedig segíteni szeretnénk...nos, az sem a legegyszerűbb megközelítés. Szinte érinthetetlenné vált, amióta ez a tragédia sújtotta. Most is késik vagy csak én érkeztem túl korán, de ahogy az óra kattog, úgy feszülnek az idegszálaim is. Az üvegfalakon keresztül viszont látom emberünket a holmijaival menetelni. - Késtél. - szólalok fel, amint átlépi a küszöböt. - Jól vagy? - teszem hozzá valamennyivel lágyabb hangnemben, ha már a nyitásom nem volt a legkedvesebb felé. Érzem a feszültséget, miután belép a terembe, így csak vetek rá még egy utolsó pillantást, nyugtázva, hogy megérkezett és nem áll módomban tovább sajtolni a keserű témaköröket. - Elolvastál mindent, amit Jerry átküldött? A-tól Z-ig? - ellenőrzöm le a biztonság kedvéért. Akár tekintheti ezt afféle tesztnek is, hiszen ha figyelt bizonyára tisztában van a részletekkel. Az a gépszerkó pedig nem fog magától elkészülni, sajnos szükségünk van mindkettőnk tudására hozzá. Ameddig várakozok arra, hogy ki tudjon bökni pár szót, eltűnődök azon is mikor találkozhatott Britneyvel legutóbb. A múltkori "titkos" találkájuk óta nagy ívben kerültem azt a műhely részt, így nem tudok arról nyilatkozni, hogy láttam volna e valami újdonságot. Némileg aggódva meredek fel rá, mintha már tekintetemmel faggatnám ki a WOOHP ügynökével való kapcsolatáról. Nem is értem miért érzem ezt a hatalmas gombócot a torkomban valahányszor beugranak azok az emlékképek. A gyomrom is némileg görcsbe rándul, így feljebb ülök a széken, hogy javítsak egy keveset a testtartásomon. A keserű, kíváncsi gondolatokat pedig ismét elsüllyesztem mélyre, oda, ahová a tükörképemet is száműztem.