Mirage Mirror
I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown
Hangulatkeltő
te kit látsz a tükörben?

„A városban lévő tükrök az utóbbi több, mint fél évben aktiválódtak, annak köszönhetően, hogy a négy boszorkány elkezdett magához térni hosszú álmából - képletes álmából. Hiszen ők is a város életének részei voltak az elmúlt években, de ahogy mások, úgy ők sem emlékeztek arra, kik ők és honnan jöttek. Azonban, mivel a mágiájuk feléledt és elkezdték visszanyerni a tudatukat, az emlékeiket, így a városban lévő tükrök a lakók segítségére siettek. A tükörben mostanra már (2021. október 1-től) minden mesehős látja önmagát, a mesebeli alakját. Emlékeznek arra, kik is ők valójában.
Szakszerűen Ébredésnek nevezzük azt, amikor egy meseszereplő visszanyeri az emlékeit. Fata Morgana minden lakója átesett az Ébredésen.” – Részlet a Kiegészítő, ismétlő anyagokból.
Fata Morgana

határa
Számos és számtalan
karakter állás
Beszélgethetsz bárhogy
még állatok nyelvén is
Csillámport szórunk
a hőseinkre
Jelenleg 18 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 17 vendég :: 1 Bot


A legtöbb felhasználó (117 fő) 2021-02-23, 20:50-kor volt itt.
Kiemelkedő mesemondók
ebben a hónapban

1 Témanyitás - 25%


1 Témanyitás - 25%


1 Témanyitás - 25%


1 Témanyitás - 25%Share
 
Szabályzat
I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown
ÜzenetSzerző
TémanyitásSzabályzat Empty2021-02-01, 13:01

Szabályzat
Legfontosabb információk

Regisztráció

Regisztráció előtt olvassatok el minden leírást, hogy teljes mértékben képben legyetek az oldal történéseivel! Tudniillik, hogy habár az Once upon a time c. sorozat adta az alapgondolatot, témailag mégsem érintjük a sorozatot. Pl. Emma Swan a mi világunkban határozottan nem létező személy!
Ez az első és legfontosabb lépés. A karaktered szigorúan tilos a mesebeli nevével beregisztrálnod! Kérünk téged, hogy válassz neki megfelelő, két tagból álló nevet (vezeték- és keresztnév). Továbbá kérünk arra is ügyelj, a szereplő nemzetiségének megfelelő nevet válassz!
Amennyiben nem megfelelő névvel történik a regisztráció, az az account 3 napon belül törlésre kerül! Kivétel, ha privát üzenetben névváltoztatást kér az illető.

Karakterek, igénylés

Karakteralkotás előtt érdemes átnézni az Avatar- és névfoglalót, valamint a Canon-, saját- és keresett mesehősök/kívülállók listáját is.
A karakterlap elkészítésére 1 hét áll rendelkezésre! Minden esetben használd az általunk, előre legyártott karakterlap sablont és jól, pontosan töltsd ki azt! Amennyiben ezen idő alatt nem készülsz el és a staff felé sem jelentkezel, a regisztrációd törlésre kerül!
Lehetőség van meghosszabbítani ezt 2 hétre amennyiben jelzed az igényed a vezetőség valamelyik tagjának! Azonban, ha 1 hétig nem lépsz be a karaktereddel a meghosszabbítás időtartama alatt, a kérvényed semmissé válik és a karakter újra pályázható lesz, regisztrációd pedig törlésre kerül!
A karakterlapban ne a karakterek nevét használjátok, hanem a meseszereplők nevét! Ez főleg azért fontos, mert nem tudni, ki milyen néven érkezik meg.
Elfogadás után veheted csak igénybe a játékteret, addig nem!
A főkarakterek nyilvántartásába minden esetben írd be az általad regisztrált legelső karaktert (később van lehetőséged főkaraktert váltani, ha akarsz), valamint a Play by-t se felejtsd el lefoglalni, hisz nem szeretné senki, hogy valaki más ellopja tőle az arcot!
Nyomatékosan megkérünk mindenkit, hogy a profilját gondosan töltse ki, azaz ne hagyja semmiképpen sem üresen!
Segítség a mesehős szekció kitöltéséhez:

Kód:
[b][img]MESESZEREPLO_PICTURE[/img][/b]
A mese címe
[i]A szereplő neve[/i]

Kívülállók, azaz emberek az előtörténeti linkjük elé (enterrel elválasztva) helyezzék el ezt a kódot, ne pedig a mesehős szekcióba:

Kód:
[b][img]PLAYBY_PICTURE[/img][/b]
Alá pedig az előtörténeti link, szöveg, akármi.

Multi karakterek

Mindenkinek annyi karaktere lehet, amennyit elbír és amennyit szeretne. Azonban! Új regisztrációt abban az esetben indíthat egy user, ha a meglevő karakterei mindegyikével az adott hónapban már született reagja.
Példa: ha van már 5 karaktered és 2021. március 22-én regisztrálni szeretnél egy új karaktert, akkor a meglevő 5 karakterrel már kellett írnod reagot a hónapban.
Új karakter esetén a főkaraktered megnevezése kötelező a profil kitöltésnél! Ne aggódj, ha titokban akarod tartani - csak a staff látja, nekünk viszont muszáj tudnunk róla a későbbi problémák elkerülése végett. Tehát létrehozhatsz titkos multit (ebben az esetben a karakterlap kitöltésénél a főkarakternek az adott karaktert nevezd meg), de a staff mindenképp tudni fog róla.

Mindenkinek annyi karaktere lehet, amennyit elbír és amennyit szeretne: nem szabunk reag korlátot sem, de nézni fogjuk, hogy ki mennyire aktív. (De semmi szigorúság!)

Canon mesehősök

A fórum világa főként canon karakterekre épül, mégis igyekeztünk úgy megírni őket, hogy meglegyen a kellő alkotói szabadság. Az arcok többsége szabadon leváltható, de kérünk titeket, hogy igyekezzetek hasonló kaliberű arcot találni, mint amit mi megadtunk ajánlásként! A karakterek története kis részben módosítható, hisz igyekeztünk nem túlkomplikált leírásokat összeállítani nektek. Inkább csak alapokat és kapcsolati szálakat szerettünk volna biztosítani nektek! Tehát, amit nem írtunk le a canon leírásba: rátok van bízva. Szárnyaljon szabadon a fantáziátok!
Tehát, amit érdemes átnézni: canon karakterek listája. Az itt megnevezett arcok foglaltnak minősülnek.
Versenyeztetés nincs. Aki elsőként regisztrálja be a karaktert, annak van esélye elkészülni a megadott 1 hét alatt. Többes regisztráció esetén a később érkezőt megkérjük, hogy válasszon más karaktert! Amennyiben a karakter nem készülne el az 1 hét alatt, a később érkezőnek lehetősége van újrapályázni a karakterre.
A staffnak jogában áll visszavenni azokat a karaktereket, akikkel nincs meg kellőképpen az aktivitás. (Havonta egy reagot szeretnénk legalább mindenkitől látni!)
Egy el nem készült canon karakter akkor minősül újra hivatalosan megalkothatónak, ha azt a staff jelezte - nem akkor, mikor a határidő letelik. Ezt a Felszólítások, törlések topicban lehet nyomonkövetni leginkább.
Aki foglalt vagy stoppolt karaktert szeretne megpályázni: azonnali törlésben részesül, hiszen nincs versenyeztetés!
A megadott képességeken felül szigorúan tilos bármilyen új képességet megadni az igénylendő karakternek! Ha van egy ötleted, előbb keresd fel a staff valamelyik tagját és ha ő engedélyezi, akkor bővítheted (általában csak event alkalmával lehet nyerni ilyen lehetőséget), de akkor a canon leírásba is bekerül az adott plusz képesség. Amennyiben valaki nem így jár el: törlést vonhat maga után a staff megkerülése végett.
Ajánlott avatar alanyok esetén kérjük egyeztessetek a vezetőséggel a váltásról, hiszen szeretnénk elkerülni az olyan eshetőségeket, ahol mondjuk például egy Phoebe Tonkin-nak Gal Gadot arcával érkezik a gyereke. Igyekezzünk az ajánlott archoz hasonló kaliberűt választani és ne egy avatar alanyt akarjunk mindenképpen ráhúzni akármilyen karakterre. A karaktert akarjátok, ne a play by-t.

Keresett karakterek

Már meglevő, elfogadott karakterrel lehetséges csak keresettet kiírni, amennyiben már írt 10 játéktéri reagot és csak olyan mesékből, amik már szerepelnek a fórumon (Néhány példa, amiből nem lehet hirdetni: Csingiling és az elveszett kincs, Az Oroszlán őrség, stb.). Segítségképp beírtuk a keresett karakterek összesítőjébe az összes mesét. Ezenfelül persze lehet hirdetni kívülállót is, azaz ember karaktert.
A kereső megadhat képességet a hirdetett meseszereplő részére, de vegye figyelembe, hogy a staff felülbírálhatja, ha túl erősnek ítéli meg!
A hirdetőnek jogában áll visszavenni a keresett karaktert az usertől, ha úgy ítéli meg (nincs meg a kellő aktivitás, nem a lebeszélt plot szerint ír a karakterrel, konfliktusok, egyéb okok).
Ha a kereső visszavenné a karaktert, csak írnia kell valamelyik Staff tagnak, hogy intézkedni tudjunk.

Saját karakterek

Lehetőség van saját karakterként mesehőst alkotni, viszont csak a már fentlévő mesékből hozhatóak és olyanok, akiket mi vagy a tagok nem írtunk ki canonként, illetve keresettként. Amennyiben saját mesehőst hoztok, igyekezzetek kötődni valakihez, hogy a karakteretek ne lógjon a levegőben!
✧✧✧ Az a megalkotott, játékban használt (értsd: lettek szálai, más karakterek építettek rá, netán már tudták is, hogy melyik mesehőst képviseli a karakter) saját mesehős, aki leadásra került vagy az user eltűnik, átkerül a canonokhoz, leírással együtt!
Kívülállóként olyan emberek hozhatóak, akik valamilyen oknál fogva Fata Morganaban horgonyoztak le. Extra képességük nincs - kivételt képez ez alól a canon kívülállónk.

Reagok, hozzászólások

Nincs sem minimum, sem maximum szószám, de azért egy általános szabály mindenképp van: próbálj meg annyit írni, mint amennyit neked írtak. Egy 800 szavas reagra ne dobj vissza egy 200 szavasat, hisz az nem a legkorrektebb. Tiszteld meg a másikat azzal, hogy te is dolgozol a reagodon! (Nyilván, ha valakinek nincs ihlete, az érthető.)
A másik karakterét irányítani szigorúan tilos! Te sem örülnél neki, ha olyanokat csinálna a karaktered a másik jóvoltából, amit te nem szeretnél.
Ügyelj a helyesírásra! A reagod elküldése előtt érdemes átolvasni egyszer, hogy kiszűrd a lehetséges hibákat.
Használjatok reag kódokat, ám vegyétek figyelembe, hogy a fórumon nem szeretjük az összetettebb (háttérszín kóddal, betűszín kóddal) reagkódokat. Használjátok a vastagított, dőlt, aláhúzott formázást - ezek mind a kódba vannak építve. Készítettünk egy segédletet nektek, amivel fórumbarát kódokat készíthettek. Mellette néhány alapkódot is kaptatok tőlünk. Továbbá érdemes benézni a művészsarokba is, ahol usereink csodái láthatóak.

Egyéb fontos tudnivalók

A másik karakterét megölni csak a másik user engedélyével lehet! Viszont a Staffot mindenképp értesítsétek a karakterhalálról, már annak tervezetéről is! Canon karaktereket például semmiképp ne öljetek meg engedély nélkül - ha ráuntál a karakterre, inkább add át, de ne öld meg!
Ha huzamosabb ideig nem reagál a partnered (1 hónap), abban az esetben lezárhatod a játékod. Ekkor fagyott játékként fogjuk a rendszerbe iktatni.
A +18 játékok nincsenek tiltva, de a reagok elején jelezni kell az olvasók számára!
Egy karakterrel nyugodtan lehet több játékod is egyszerre. Csak rajtad múlik, mennyit szeretnél bevállalni.
A játékok nyitásáról bővebben itt olvashattok, valamint archiválni ebben a topicban tudtok.
Kérünk, hogy tiszteld a staffot és a szabályzatot, avagy ne akard megkerülni sem a leírtakat, sem az oldal alapítóit, mert az azonnali kitiltást vonhat maga után.
A szabályzat félreértelmezése nem mentesít annak betartása alól.
Továbbá idézet a Forumotion szabályzatából: "A regisztrációkor elfogadod a hungarianforum alapszabályzatát miszerint bármikor törölhetjük a regisztrációdat, mindenféle indok nélkül."

Jegelt karakterek

A staff engedélyezi a karakterek jegeltetését. A meghatározott idő alatt nem szükséges reagot írni az adott karakterrel, s foglalásai is aktívak maradnak.
A jegelés maximum 6 hónapra terjedhet ki, saját karakterekre vonatkozóan. Ha további időre volna szükséged, a karakteredet nem töröljük, de foglalásai felszabadulnak. Amennyiben visszatérsz és az adott arc még szabad, csak le kell foglalnod újra.
Ha jegeltetnéd a karaktered, nincs más dolgod, mint írni a Staff valamelyik tagjának.
A felolvasztáshoz pedig egyetlen reag szükséges - ebben az esetben azonnal visszakapod a színed (ugyanis, a jegelt karakterek külön színnel rendelkeznek).

Aktivitás ellenőrzés

Nem vagyunk az Activity Check-ek híve, így hát minden hónapban a staff ellenőrzi, hogy ki aktív és ki nem. Erről a rendszerről bővebben ebben a topicban olvashattok: Aktivitás rendszer.

A szabályzat nem ismerete
nem mentesít annak betartása alól!
Nem szórt rá senki csillámportKáprázat Tükör
Káprázat Tükör
Mirage Mirror
Egyszer volt, hol nem volt... :
Szabályzat 1c877d92b0152899b1e2554bb2b6f07ce7370f3a
Szabályzat C762116a1803ee0f854bc93c33ab04366020e95a
I am afraid of what I'm risking if I follow you
Into the unknown
Ennyi ember hisz bennem :
1664
Titulus :
Pengu ✦ Sisu ✦ Namaari
✦ ✦ ✦ :
Szabályzat 5fddf4ef6494eaab04a3d1f645e25da2c51b0860
Életkor :
1
Akinek az arcát viselem :
Kim Soo-hyun ✦ Han So Hee ✦ Gemma Chan
Tartózkodási helyem :
Fata Morgana
A tükör mögött :
Szabályzat 6442b92e7f900b694cceef6bce1f5ee9dd32e05b
Evolet Yang
Baba Mirai ✦ Baba Shouta

Szabályzat Empty
 

Szabályzat

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal