Welcome to Fata Morgana
Mirage Mirror
I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown
Fata Morgana mágiája
jelenleg aktív

– Hercegnő! Mi történik? Mi ez a varázslat?
– Ez egy átok, léteznie sem volna szabad, nem tudom, hogy a nővéreim miféle sötét praktikákat használtak, hogy létrehozzák, de már késő bármit is tenni.
– Mi fog történni?
– Egy másik világban fogunk felébredni. Mi és mindenki, akit elér az átok. Jól figyelj, Tücsök! Nem fogunk emlékezni arra, kik vagyunk, de ha előbb térnek vissza az emlékeid, mint az enyémek, el kell mondanod, ki vagyok! Tudnom kell! Nem bízok a testvéreimben, többé senkiben, csak benned!
– Dehát...!
Nem volt időm tiltakozni, kérdezősködni vagy tovább értetlenkedni, mert a pulzálás következő hulláma elérte a hercegnőt. Solana köddé vált, a következő hullámban pedig Notus és Boreas is, Calypsoval együtt. A falhoz hátráltam, de a harmadik hullám engem is elért. Mintha elfújták volna a gyertyát, a gondolataim, a félelmeim, az álmaim, a céljaim... minden eltűnt, eltűntem én is, egy teljes pillanatra megszűntem létezni, majd egy új világban ébredtem valaki másként.” – Részlet a Tücsök Tihamér történetéből
Fata Morgana

határa
Számos és számtalan
karakter állás
Csillámport szórunk
a hőseinkre
Jelenleg 7 felhasználó van itt :: 2 regisztrált, 0 rejtett és 5 vendég :: 1 Bot


A legtöbb felhasználó (117 fő) 2021-02-23, 20:50-kor volt itt.
Mesénk fejezetei
lapozd, nézd!

Sadie Cresswell
Tegnap 20:59-kor


Victoria Livery
2024-04-11, 19:56


Cassiope Wolf
2024-04-10, 13:07


Cassiope Wolf
2024-04-10, 12:28


Cassiope Wolf
2024-04-10, 11:29


Ila Nakai
2024-04-08, 23:01


Ila Nakai
2024-04-08, 01:52


Roderick Harris
2024-04-07, 23:24


Narah Carreras
2024-04-07, 22:01


Tatiana Ziona Shelley
2024-04-06, 22:40


Kiemelkedõ mesemondók
ebben a hónapban

3 Hozzászólások - 20%


2 Hozzászólások - 13%


2 Hozzászólások - 13%


2 Hozzászólások - 13%


2 Hozzászólások - 13%


1 Témanyitás - 7%


1 Témanyitás - 7%


1 Témanyitás - 7%


1 Témanyitás - 7%Megosztás
 
Szabályzat
I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown
ÜzenetSzerző
TémanyitásSzabályzat Empty2021-02-01, 13:01

Szabályzat
Legfontosabb információk

Regisztráció

Regisztráció előtt olvassatok el minden leírást, hogy teljes mértékben képben legyetek az oldal történéseivel! Tudniillik, hogy habár az Once upon a time c. sorozat adta az alapgondolatot, témailag mégsem érintjük a sorozatot. Pl. Emma Swan a mi világunkban határozottan nem létező személy!
Ez az első és legfontosabb lépés. A karaktered szigorúan tilos a mesebeli nevével beregisztrálnod! Kérünk téged, hogy válassz neki megfelelő, két tagból álló nevet (vezeték- és keresztnév). Továbbá kérünk arra is ügyelj, a szereplő nemzetiségének megfelelő nevet válassz!
Amennyiben nem megfelelő névvel történik a regisztráció, az az account 3 napon belül törlésre kerül! Kivétel, ha privát üzenetben névváltoztatást kér az illető.

Karakterek, igénylés

Karakteralkotás előtt érdemes átnézni az Avatar- és névfoglalót, valamint a Canon-, saját- és keresett mesehősök/kívülállók listáját is.
Ha teljesen új vagy a fórumon, a karakterlap elkészítésére 1 hét áll rendelkezésre! Minden esetben használd az általunk, előre legyártott karakterlap sablont és jól, pontosan töltsd ki azt! Amennyiben ezen idő alatt nem készülsz el és a staff felé sem jelentkezel, a regisztrációd törlésre kerül!
Ha már meglévő tag vagy, tehát multit regisztrálsz, akkor bármennyi idő a rendelkezésedre áll, hogy elkészülj a karakterlapoddal - persze, ha sokáig húzod-halasztod, rá fogunk kérdezni, hogy mik a szándékaid.
A karakterlapban ne a karakterek nevét használjátok, hanem a meseszereplők nevét! Ez főleg azért fontos, mert nem tudni, ki milyen néven érkezik meg.
Elfogadás után veheted csak igénybe a játékteret, addig nem!
A főkarakterek nyilvántartásába írd be az általad regisztrált legelső karaktert (később van lehetőséged főkaraktert váltani, ha akarsz), valamint a Play by-t se felejtsd el lefoglalni, hisz nem szeretné senki, hogy valaki más ellopja tőle az arcot!
Nyomatékosan megkérünk mindenkit, hogy a profilját gondosan töltse ki, azaz ne hagyja semmiképpen sem üresen!
Segítség a mesehős szekció kitöltéséhez (kötelező kitölteni!):

Kód:
[b][url=PROFILURL][img]MESESZEREPLO_PICTURE[/img][/url][/b]
A mese címe
[i]A szereplő neve[/i]

Kívülállók, azaz emberek az előtörténeti linkjük elé (enterrel elválasztva) helyezzék el ezt a kódot, ne pedig a mesehős szekcióba:

Kód:
[b][url=PROFILURL][img]PLAYBY_PICTURE[/img][/url][/b]
Alá pedig az előtörténeti link, szöveg, akármi.

Multi karakterek

Mindenkinek annyi karaktere lehet, amennyit elbír és amennyit szeretne, a staff nem akadályoz, sőt, még bíztat is a multi karakterekre.
Új karakter esetén a főkaraktered megnevezése kötelező a profil kitöltésnél! Ne aggódj, ha titokban akarod tartani - csak a staff látja, nekünk viszont muszáj tudnunk róla a későbbi problémák elkerülése végett. Tehát létrehozhatsz titkos multit (ebben az esetben a karakterlap kitöltésénél a főkarakternek az adott karaktert nevezd meg), de a staff mindenképp tudni fog róla.

Canon mesehõsök

A fórum világa főként canon karakterekre épül, mégis igyekeztünk úgy megírni őket, hogy meglegyen a kellő alkotói szabadság. A karakterek története kis részben módosítható, hisz igyekeztünk nem túlkomplikált leírásokat összeállítani nektek. Inkább csak alapokat és kapcsolati szálakat szerettünk volna biztosítani nektek! Tehát, amit nem írtunk le a canon leírásba: rátok van bízva. Szárnyaljon szabadon a fantáziátok!
Tehát, amit érdemes átnézni: canon karakterek listája. Az itt megnevezett arcok foglaltnak minősülnek.
Versenyeztetés nincs. Aki elsőként regisztrálja be a karaktert, azé a karakter. Többes regisztráció esetén a később érkezőt megkérjük, hogy válasszon más karaktert!
A staffnak jogában áll visszavenni azokat a karaktereket, akikkel nincs meg kellőképpen az aktivitás. (Nem vagyunk szigorúak, mint már említettük, valóélet-barát fórum lettünk.)
Egy el nem készült canon karakter akkor minősül újra hivatalosan megalkothatónak, ha azt a staff jelezte - nem akkor, mikor a határidő letelik. Ezt a Felszólítások, törlések topicban lehet nyomonkövetni leginkább.
Aki foglalt vagy stoppolt karaktert szeretne megpályázni: azonnali törlésben részesül, hiszen nincs versenyeztetés!
A megadott képességeken felül szigorúan tilos bármilyen új képességet megadni az igénylendő karakternek! Ha van egy ötleted, előbb keresd fel a staff valamelyik tagját és ha ő engedélyezi, akkor bővítheted, de akkor a canon leírásba is bekerül az adott plusz képesség. Amennyiben valaki nem így jár el: törlést vonhat maga után a staff megkerülése végett.
Ajánlott avatar alanyok esetén kérjük egyeztessetek a vezetőséggel a váltásról, hiszen szeretnénk elkerülni az olyan eshetőségeket, ahol mondjuk egy Phoebe Tonkin-nak Gal Gadot arcával érkezik a gyereke. Igyekezzünk az ajánlott archoz hasonló kaliberűt választani és ne egy avatar alanyt akarjunk mindenképpen ráhúzni akármilyen karakterre. A karaktert akarjátok, ne a play by-t.

Keresett karakterek

Már meglévő, elfogadott karakterrel lehetséges keresettet kiírni. Ha meséből szeretne kiírni, az sem akadály, de csak olyanból lehetséges, ami már szerepel a fórumon! Vannak mesék, amik szándékosan nincsenek még az oldalon és terveink vannak vele. A teljes lista a könnyebbség kedvéért, azaz maga a canon- és keresett listánk.
A kereső megadhat képességet a hirdetett meseszereplő részére, de vegye figyelembe, hogy a staff felülbírálhatja, ha túl erősnek ítéli meg!
A hirdetőnek jogában áll visszavenni a keresett karaktert az usertől, ha úgy ítéli meg (nincs meg a kellő aktivitás, nem a lebeszélt plot szerint ír a karakterrel, konfliktusok, egyéb okok).
Ha a kereső visszavenné a karaktert, csak írnia kell valamelyik Staff tagnak, hogy intézkedni tudjunk.

Saját karakterek

Lehetőség van saját karakterként mesehőst alkotni, viszont csak a már fentlévő mesékből hozhatóak és olyanok, akiket mi vagy a tagok nem írtunk ki canonként, illetve keresettként. Amennyiben saját mesehőst hoztok, igyekezzetek kötődni valakihez, hogy a karakteretek ne lógjon a levegőben!
✧✧✧ Az a megalkotott, játékban használt (értsd: lettek szálai, más karakterek építettek rá, netán már tudták is, hogy melyik mesehőst képviseli a karakter) saját mesehős, aki leadásra került vagy az user eltűnik, átkerül a canonokhoz, leírással együtt!
Kívülállóként olyan emberek hozhatóak, akik valamilyen oknál fogva Fata Morganaban horgonyoztak le. A Megmentő ranggal rendelkező Kívülállók extra képességet kapnak.

Reagok, hozzászólások

Nincs sem minimum, sem maximum szószám, de azért egy általános szabály mindenképp van: próbálj meg annyit írni, mint amennyit neked írtak. Egy 800 szavas reagra ne dobj vissza egy 200 szavasat, hisz az nem a legkorrektebb. Tiszteld meg a másikat azzal, hogy te is dolgozol a reagodon! (Nyilván, ha valakinek nincs ihlete, az érthető.)
A másik karakterét irányítani szigorúan tilos! Te sem örülnél neki, ha olyanokat csinálna a karaktered a másik jóvoltából, amit te nem szeretnél.
Ügyelj a helyesírásra! A reagod elküldése előtt érdemes átolvasni egyszer, hogy kiszűrd a lehetséges hibákat.
Használjatok reag kódokat, ám vegyétek figyelembe, hogy a fórumon nem szeretjük az összetettebb (háttérszín kóddal, betűszín kóddal) reagkódokat. Használjátok a vastagított, dőlt, aláhúzott formázást - ezek mind a kódba vannak építve. Készítettünk egy segédletet nektek, amivel fórumbarát kódokat készíthettek. Mellette néhány alapkódot is kaptatok tőlünk. Továbbá érdemes benézni a művészsarokba is, ahol usereink csodái láthatóak.

Egyéb fontos tudnivalók

A másik karakterét megölni csak a másik user engedélyével lehet! Viszont a Staffot mindenképp értesítsétek a karakterhalálról, már annak tervezetéről is! Canon karaktereket például semmiképp ne öljetek meg engedély nélkül - ha ráuntál a karakterre, inkább add át, de ne öld meg!
Ha huzamosabb ideig nem reagál a partnered (1 hónap), abban az esetben lezárhatod a játékod. Ekkor fagyott játékként fogjuk a rendszerbe iktatni.
A +18 játékok nincsenek tiltva, de a reagok elején jelezni kell az olvasók számára!
Egy karakterrel nyugodtan lehet több játékod is egyszerre. Csak rajtad múlik, mennyit szeretnél bevállalni.
A játékok nyitásáról bővebben itt olvashattok, valamint archiválni ebben a topicban tudtok.
Kérünk, hogy tiszteld a staffot és a szabályzatot, avagy ne akard megkerülni sem a leírtakat, sem az oldal alapítóit, mert az azonnali kitiltást vonhat maga után.
A szabályzat félreértelmezése nem mentesít annak betartása alól.
Továbbá idézet a Forumotion szabályzatából: "A regisztrációkor elfogadod a hungarianforum alapszabályzatát miszerint bármikor törölhetjük a regisztrációdat, mindenféle indok nélkül."

Jegelt karakterek

A staff engedélyezi a karakterek jegeltetését. A meghatározott idő alatt nem szükséges reagot írni az adott karakterrel, s foglalásai is aktívak maradnak.
A jegelés maximum 6 hónapra terjedhet ki, saját karakterekre vonatkozóan. Ha további időre volna szükséged, a karakteredet nem töröljük, de foglalásai felszabadulnak. Amennyiben visszatérsz és az adott arc még szabad, csak le kell foglalnod újra.
Ha jegeltetnéd a karaktered, nincs más dolgod, mint írni a Staff valamelyik tagjának.
A felolvasztáshoz pedig egyetlen reag szükséges - ebben az esetben azonnal visszakapod a színed (ugyanis, a jegelt karakterek külön színnel rendelkeznek).

Aktivitás ellenõrzés

Nem vagyunk az Activity Check-ek híve, így hát minden hónapban a staff ellenőrzi, hogy ki aktív és ki nem. Erről a rendszerről bővebben ebben a topicban olvashattok: Aktivitás rendszer.
Hatályon kívül helyezve az aktivitás rendszerünk! Lazítás van, ugyanakkor most indult egy becsekkolás, mivel újraindítjuk a fórumot: tudni szeretnénk, kik maradnak velünk.
Boldog kezdet - te velünk tartasz?

A szabályzat nem ismerete
nem mentesít annak betartása alól!
Nem szórt rá senki csillámportMirage Mirror
Káprázat Tükör
Káprázat Tükör
Mirage Mirror
Egyszer volt, hol nem volt... :
Szabályzat JPbm1tY
Szabályzat C762116a1803ee0f854bc93c33ab04366020e95a
I am afraid of what I'm risking if I follow you
Into the unknown
Ennyi ember hisz bennem :
1714
Titulus :
Pengu ✦ Sisu ✦ Namaari
✦ ✦ ✦ :
Szabályzat 5fddf4ef6494eaab04a3d1f645e25da2c51b0860
Életkor :
3
Akinek az arcát viselem :
Kim Soo-hyun ✦ Han So Hee ✦ Gemma Chan
A tükör mögött :
Szabályzat 6442b92e7f900b694cceef6bce1f5ee9dd32e05b
Evolet Yang
Baba Mirai ✦ Baba Shouta

Szabályzat Empty
 

Szabályzat

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal